Påsklov i Kulturens hus

Nyhet

Det är dags för påsklov – och som vanligt har vi på Kulturens hus förberett massor av kreativa aktiviteter för alla skollediga. I Konstlabbet väntar en värld av färger där du är fri att måla precis hur du vill och vad du vill, och i biblioteket har vi bland annat spännande konversationer med Chatbots och trycker egendesignade tröjor. Här har vi samlat allt som händer.

Vad är AI
Tisdag 2 april kl. 14-18, Skaparytan.
Du får grundläggande information om vad AI är och hur du kan hitta verktyg på nätet. Prova på att skapa en bild från en text, konversera med en Chatbot eller gör en mall för ett tröjtryck.
Ingen föranmälan behövs. Aktiviteten är gratis men viss materialkostnad kan tillkomma.

Påsklov-drop-in i bibblos Skaparyta
Tisdag-fredag 2-5 april, kl. 12-16
Öppet hus på Skaparytan. Kom och skapa och prova teknik. Vill du trycka en tröja så måste du boka en tid via Kulturens hus evenemangssida.

Konstlabb/Påsklov
Tisdag-fredag 2-5 april kl. 12-15, Konstlabbet
När det är påsklov betyder det att det är målarlov i konstlabbet. Efter den bleka vintern tar vi fram våra favoritfärger och målar hur vi vill och vad vi vill. Kanske vill du prova att måla vid ett staffli eller testa att ligga på golvet när du målar? Varje dag inleds med en visning i konsthallen kl 12 då vi inspireras av konsten innan vi börjar jobba i konstlabbet. Vi undersöker vad en sandstorm i Sahara kan ha för färg och hur det är att vara konstnär och bo i en öken.

Konstlabb/ung
Onsdag-fredag 3-5 april kl 15-17, Konstlabbet. För dig mellan 14-19 år.
Välkommen att hänga på konsthallen och upptäcka konsten tillsammans med vår konstpedagog Adam. I vårt härliga konstlabb kan du släppa loss din kreativitet och prova på att skapa i olika material. Vi bjuder på fika.

Unga biblioteket: Bok- & pysselträff
Onsdag 3 april kl. 14-16, Upplevelserummet
Älskar du att läsa och prata om böcker? Vi läser en bok och diskuterar tillsammans. Aktuella ämnen, djupa frågor eller vem som är den bästa karaktären! Vi pratar om boken Mina brott utbrott och sammanbrott av Åsa Stenholm och pysslar efteråt i Skaparytan. Vi bjuder på fika! Ålder 13-20 år Anmälan: unga.bib@lulea.se.


Sidan uppdaterades den 26 mars 2024