Två nya biljettsläpp från Kulturens hus

Nyhet

H. Self och Hala Salem gästar Kulturens hus i höst.

Fredag den 11 oktober gästar Henric Hammarbäck, som går under artistnamnet H. Self, Kulturens hus. Med sina rötter i countrymusiken har han tagit inspiration från den amerikanska låtskrivartraditionen och förankrar den i gråslagen svensk vardag. Singelsläppen Maggie Brown, Tjaboggie och Klarälvens Gudinna har snabbt blivit omtalade och i dagarna släpper han sitt första album på svenska. Biljetter ute nu!

Hammarbäck har tidigare samarbetat med artister som David Ritschard och Daniel Hollow, men som H. Self har han byggt upp en lojal lyssnarskara genom egen musik. Countryn har alltid varit hans genre och med sin starka närvaro och uttrycksfullhet anser många att han fyller ett tomrum efter legender som Cornelis, Peps och Ola Magnell.

Den 11 oktober får publiken på Kulturens hus möjlighet att uppleva H. Self live i Loungen, biljetter ute nu!

Hala Salem i verket Saffron

Den 17 oktober gästar den palestinska koreografen och dansaren Hala Salem Kulturens hus med sitt personliga verk Saffron. Genom fysisk dans utforskar hon kroppen som en källa till tillhörighet och identitet. Biljetter ute nu!

En personlig resa för att hitta kroppen som ett hem. Saffron är en berättelse om att forma sin identitet, på en plats där hembegreppet ständigt hotas; där kroppen granskas genom könsnormer och sociala strukturer. Den palestinska koreografen och dansaren Hala Salem tar oss med på sin personliga resa genom berättande och fysisk dans.

Tillsammans med Lynn Adibs banbrytande blandning av arabisk folkmusik och elektronika, återupptäcker Salem sin kropp som ett hem.

Producerad av Storytelling Centre, med animation av Ghenwa Noiré

Biljetter www.kulturenshus.com eller Kulturens hus biljettkassa.

En man med skägg tittar in i kameran

H. Self gästar Loungen den 11 oktober.

Sidan uppdaterades den 17 oktober 2024