Bland drakar och dragqueens nya föreställning till Kulturens hus

Nyhet

Det prisbelönta teatersällskapet Bland drakar och dragqueens nya musikaliska föreställning Lilla jag och drakarnas drottning är en unik blandning av glamorös dragshow, levande musik och interaktiv barnteater som gjort stor succé på Konserthuset i Stockholm och dessutom turnerat över stora delar av Sverige. Den 25 februari kommer de till Kulturens hus.

Konserten innehåller både nykomponerad och klassisk musik och bjuder in till ett äventyr av fartfyllda dansrörelser, spännande dramatik och fantastiska kostymer som gör att allt känns möjligt. I varje steg av handlingen blir publiken aktiva deltagare genom att sjunga, dansa och på olika sätt kliva in i berättelsen. Här ryms både lekfullhet och ett viktigt budskap om att våga vara den man är.

Lilla jag och drakarnas drottning framförs av den kända dragshowartisten och skådespelaren Inga Tvivel (Jan Ericson) och är regisserad och skriven av författaren och regissören Peter Wallenberg. Musiken spelas av pianisten Robert Råberg, som har lång erfarenhet av att spela för barn- och unga i länet.

Teatersällskapet Bland drakar och dragqueens bildades i Stockholm 2017 och har träffat tusentals barn genom åren med ambitionen att öka läsningen. Gruppen har vunnit Pelle Svanslös ”Våga vara snäll”-pris och lyfts fram som läsande förebilder av bokförlag, Läsrörelsen och Berättarministeriet. 2022 utnämndes grundaren Petter Wallenberg till Årets folkbildare av Stockholms stad.

Lilla jag och drakarnas drottning, 25 februari i Kulturens hus.

Sidan uppdaterades den 30 januari 2024