Jesper Lindell med band återvänder till Loungen

Nyhet

Jesper Lindell är högaktuell med ny musik, både sin egen och musik i samarbete med Magnus Carlson från Weeping Willows. Två år efter senaste besöket hos oss släpper Lindell sitt nya album Before The Sun och den 16 mars hälsar vi honom välkommen tillbaka till Kulturens hus.

Under hösten har Jesper Lindell och Magnus Carlson både producerat ny musik och varit på en omfattande turné tillsammans. Lindell och hans band har backat Carlson och även gjort en egen del av konserten. I september släppte han sin solo-EP Windows Vol.1 och i mars ser hans nya album Before The Sun dagens ljus.

Lindells debutsingel Moving Slow från 2017 sålde guld och har streamats nästan fem miljoner gånger. På debutalbumet Everyday Dreams från 2019 och återfinns bland annat radiofavoriterna Whatever Happens och Stormy Waters. Albumet släpptes även internationellt och fick lysande kritik i amerikansk media.

Låtarna på uppföljaren Twilights 2022 skrev Jesper Lindell själv, med undantag för Band-covern som gett plattan sitt namn, och plattan hyllades samstämmigt i svensk och internationell press. Lindell har även samarbetat med First Aid Kit, både på hans EP och med First Aid Kits Leonard Cohen-hyllning på Dramaten.

Jesper Lindell och hans band är på god väg att etablera sig som några av Europas hetaste på rock- och soulscenen. Upplev dem i Kulturens hus den 16 mars.

Sidan uppdaterades den 30 januari 2024