Maja Francis

Arrangör: Kulturens hus

23 nov 2024

19:30 - 21:00

Stora salen

330 kr

Om evenemanget

Musik

Med den senaste singeln ”Hello Cowboy” i ryggen och ett kommande albumsläpp senare i år beger sig Maja Francis ut på en omfattande turné som kommer till Kulturens hus den 23 november.

Med sin unika röst och sitt lika modiga som drabbande låtskrivande har Maja Francis dragit till sig både nationell och internationell uppmärksamhet. Efter framgången med det kritikerrosade debutalbumet "A Pink Soft Mess" har Maja snabbt etablerat sig som en av Sveriges mest unika röster och en framstående singer-songwriter. Sedan releasen av debutalbumet har hon nominerats till en mängd priser, turnerat flitigt i både Sverige och Europa, haft framgångsrika samarbeten med andra artister samt hyllats för sin insats i ”Så Mycket Bättre”.

Med det kommande albumet som släpps senare i år tar Maja ett fullt kliv ut och hittar hem till countryns Nashville, och med start i oktober följer hon upp släppet med den omfattande höstturnén ”Hello Cowboy Tour 2024” som kommer till Kulturens hus den 23 november.

Maja Francis besökte Kulturens hus så sent som förra året, där hon levererade en bejublad konsert inför ett fullsatt Lilla salen. Framträdandet fick högsta betyg från lokaltidningens recensent och lämnade publiken med en längtan efter mer. Nu får både gamla och nya fans en till chans att uppleva hennes magiska närvaro och musikaliska berättelser.

Sidan uppdaterades den 25 april 2024

Bra att veta inför evenemanget

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • nov

  14

  2024

  Isabelle van Keulen ensemble med Norrbottens kammarorkester

  Musik

  PROGRAM Ástor Piazzolla: Tanganzo Johann Sebastian Bach: Dubbelkonsert för Oboe och Violin i c-moll Ástor Piazzolla: Concierto para Quinteto Ástor Piazzolla: Tres Minutos con la Realidad Ástor Piazzolla: Homenaje a Córdoba Ástor Piazzolla: Fugata Ástor Piazzolla: Tangata ISABELLE VAN KEULEN ENSEMBLE Isabelle van Keulen, violin Christian Gerber, bandoneon Ulrike Payer, piano Rüdiger Ludwig, kontrabas ”Tangon är sorg som dansas”, skrev den store tango-poeten Enrique Santos Discépolo. Musiken vibrerar av vild passion, extas, förtärande melankoli och smärta. Och det är på allvar. Allt det här får vi uppleva med Isabelle van Keulen och hennes tangoensemble tillsammans med Norrbottens Kammarorkester . På bandoneon, det för tangon så viktiga dragspelet, hör vi den uppmärksammade Christian Gerber. För den mesta musiken svarar Ástor Piazzolla, Argentinas viktigaste kompositör. Han spred sin version av tangon över hela världen och in i de musikaliska finrummen. Hans musik representerar Buenos Aires själ, människorna och deras sätt att leva sina liv. Piazzolla hade också en livslång kärlek till Johann Sebastian Bach. Här får vi får bland annat höra hans fantastiska Bach-hyllning Fugata där stämmorna ansluter en efter en och bildar en tät väv med Bachs fugor som förebild. Vi får också höra Johann Sebastian Bachs konsert för oboe och violin i en unik version där oboen ersätts av bandoneon. I Piazzollas drömska vision av den andalusiska staden Cordoba – Homenaje a Córdoba – dallrar musiken som av nattlig hetta, med stråk av mörkt vemod. Och i den suggestivt lockande Tres Minutos con la Realidad sugs vi in i musikens rytmer och magiskt intensiva melodier. På flera hyllade album har Isabelle van Keulen tillsammans med sin tangoensemble fångat tangons unika karaktär och samtidigt betonat musikens klassiska dimension. Genren föddes i Rio de la Plata, deltaområdet med Buenos Aires på den ena sidan och Montevideo på den andra. På barer och bordeller spelade små kapell och i den fruktbara mixen av människor från olika länder och kulturer skapades tangon. Man kan spåra afrikanska, spanska, italienska, franska och västindiska inslag. Det här är ett unikt tillfälle att höra Astor Piazzollas musik – och Bach med argentinska förtecken – med solister och musiker på högsta internationella nivå. Konsertintroduktion Missa inte konsertintroduktionen som börjar 18.25 i Loungen, plan 5.

 • aug

  9

  2024

  Tommy Körberg - Grand finale

  Musik

  "Världsklass", "Storslagen", "Slagkraftigt, snabbtänkt och spirituellt", "Pondus och hjärta" – hyllningarna har varit många och hjärtliga från medierna. Publiken har inte kunnat få nog och showen har förlängts gång på gång. Många trogna fans har länge efterfrågat en turné och nu blir det äntligen av – från Malmö i söder till Älvsbyn i norr. I Grand Finale sammanfattar Tommy Körberg sin unika musikaliska karriär och låter publiken följa med bakom kulisserna i sitt omsusade och händelserika liv. En svindlande resa kantad av musikaler, skandaler och schlagerfinaler tillsammans med Sveriges största röst, uppbackad av virtuosa musiker.

 • nov

  21

  2024

  Ken Ring - Musiken

  Musik

  Med några av Sveriges främsta musiker, inklusive den bästa pianisten i Sverige enligt Ken, Mikael Bäck. Den hyllade sångerskan Linnéa Samia Khalil och cellomästaren Åse-Maria Bygland Larsen, tillsammans med legenden Ken Ring, tar denna turné dig på en resa genom livets verklighet. Med Ken Rings senaste album i bagaget är han redo att ge sig ut på vägarna och dela sitt hjärta med publiken, erbjuda en stund av eftertanke om vårt gemensamma liv. "Musiken" - en titel som säger allt. Missa inte denna unika konsertupplevelse som nog blir hans sista turné.