Monstrets tid

Arrangör: Olof Wretling, Sven Björklund & Mattias Fransson

26 okt 2024

16:00 - 17:30

Stora salen

495 kr

Om evenemanget

Humor

Monstrets tid är en nyskriven humorföreställning av och med Olof Wretling, Mattias Fransson och Sven Björklund från Klungan och Mammas nya kille, regi Ada Berger. Monster finns överallt. Bakom fasaderna och i mörkret. Bland världens ledare och små dagisbarn. Mörkret sänker sig i salongen. Aldrig tidigare har så många monster samlats under samma tak. Urpremiär 6 oktober på Kulturhuset Stadsteatern

Ett monster, korkat och lurvigt stapplar det fram och gurglar obegripligt, utan mål eller mening. Är det Satan själv som vill förgöra och döda allt vackert som någonsin funnits i mänskligheten?

EN HELT NY HUMORSHOW
I en samtid präglad av hot och ovisshet tycks monstren lura överallt. Här möter vi en välmenande pannkaks-stekande farfar som råkar skalpera sig själv med kökshandduken. Sen har vi ansiktsmålningen som spårar ur och blir till ett monster när allt hen ville var att se ut som en liten, vacker fjäril. Och så han som får besök av en jättelik monster-arm som kommer in genom sovrumsfönstret och smackar ut hela väggen, klipper sönder sängen, lyfter ut badrummet och plattar till maken så han fastnar i monsterhanden. Sen har vi såklart också alla våra andra monster.

Alla monsterfrågor flätas samman i en vild ström av associationer, berättelser och karaktärer. Sakta men säkert bänds alla begrepp upp, rädslor, skräck och skratt blir ett, och plötsligt är vi där, i monstrets tid. Eller var vi där redan innan?

FRÅN MAMMAS NYA KILLE OCH KLUNGAN
Monstrets tid är en monstruös nyskriven humorföreställning som rör sig fritt kring alla våra monster. Från det barnsligaste Pixibok- monstret till det mörkaste monstret som bär på människans rena ondska. Den skrivs och framförs av Olof Wretling, Sven Björklund och Mattias Fransson som alla är en del av humorgruppen Klungan och radioprogrammet Mammas Nya Kille. Det är deras första samarbete med regissören Ada Berger.

Föreställningen är ett samarbete med Kulturhuset Stadsteatern

Fotograf: Felix Swensson

Sidan uppdaterades den 05 mars 2024

Bra att veta inför evenemanget

Rekommenderas från 11 år

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

  • dec

    14

    2024

    Måns Möller - Mitt perfekta liv

    Humor

    Den nya föreställningen lovar att bjuda på en unik och humoristisk inblick i Måns värld, full av skratt och oväntade ögonblick. Måns har tidigare imponerat med sina fenomenala scenframträdanden i succéerna ”Sveriges Historia” och ”Världens Historia”, men han har lika mycket erövrat svenska hjärtan med sitt brinnande engagemang för Viggo Foundation, en organisation med målet att stötta barn med autisms rätt till rörelse och utveckling. - "Jag hittade mitt perfekta liv genom Viggos devis - det är kul att vara glad. Mitt Perfekta Liv är en hyllning till den glädje och tillfredsställelse som kan hittas i det vardagliga.” säger Måns Möller.

  • sep

    19

    2024

    BATRA & GLANS "30 år tillsammans"

    Humor

    I vår åker två Sveriges mest älskade komiker David Batra och Johan Glans ut på turné tillsammans med sin första humorshow som duo! Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik, maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen! – Att åka runt i Sverige och möta publiken tillsammans med sin bästa vän är ju en dröm! Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar, säger David Batra. – Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i “Kvarteret Skatan” och “Morgonsoffan”, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans. Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

  • okt

    20

    2024

    Jonatan Unge solo - En alldeles egen standupturné

    Humor

    “Det påstås att folk har velat ha mer av mig, men man ska ju vara försiktig med vad man önskar för det KAN bli verklighet. Och ja, nu har det blivit det.” säger Jonatan Unge. Publiktrycket har varit enormt. Efter en slutsåld vår förlängs turnén under hösten. Den 20 oktober kommer Jonatan med ”Jonatan Unge Solo - En alldeles egen standupturné” till Kulturens Hus i Luleå! – Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra, men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig men nu har jag fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt – nämligen att bli långrandig, säger Jonatan. Jonatan Unge har kört standup sedan mitten av 00-talet och 2019 utsågs han till Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan och 2022 nominerades han till Det svenska humorpriset. Han har bland annat gjort hela åtta turnéer tillsammans med Branne Pavlovic och Ahmed Berhan under namnet SEMST och turnerat med bland andra Petrina Solange och Magnus Betnér under turnéflaggen Comedy Carneval. Med andra ord är han ingen duvunge i dessa sammanhang, men det är först nu han tar steget fullt ut på egen hand med "Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné”. – Innan har ni fått se mig i ett sammanhang, nu med denna show möts vi helt utan sammanhang och jag hoppas det inte kommer äckla er, hälsar Jonatan. – Denna föreställning kommer handla om allt jag är intresserad av som sex, hur jag ser på sex, samhället, vad jag har för åsikter om det, historia, mina tankar om historia, fenomen i allmänhet, mina vinklar på dessa fenomen och andra grejer samt vad jag har att säga om just andra grejer, säger Jonatan. "Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné” har premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari 2024 och därefter spelar Jonatan 32 föreställningar runtom i landet under våren. Efter publiktrycket förlängs turnén med flera nya städer som Hässleholm, Luleå, Norrköping och Halmstad.