BATRA & GLANS "30 år tillsammans"

Arrangör: CS Nöje

19 sep 2024

20:00 - 21:30

Stora salen

735 kr

Om evenemanget

Humor

I 30 år har David Batra och Johan Glans pratat om att göra en scenshow tillsammans. Idén föddes när de 1994 träffades på en amatörtävling i standup, kom på delad första plats och blev bästisar. Det talades om det när de gjorde Kvarteret Skatan tillsammans. Och under inspelningarna av ”Räkfrossa”, “Morgonsoffan” och “Jättebästisar”. Det har pratats och pratats, år efter år, men nu kära publik är det faktiskt äntligen dags!

I vår åker två Sveriges mest älskade komiker David Batra och Johan Glans ut på turné tillsammans med sin första humorshow som duo! Det blir en hejdundrande festkväll för att fira de bästa vännernas 30 år tillsammans med sin publik, maxad med sketcher, standup och improviserade infall. Nu gäller det att passa på, för det kan mycket väl dröja 30 år till innan de kommer till skott igen!


– Att åka runt i Sverige och möta publiken tillsammans med sin bästa vän är ju en dröm! Vi vill bjuda publiken på en kväll fylld med trams, löjl och total avsaknad av allvar, säger David Batra.


– Jag ser fram emot att stå på scen tillsammans igen. När vi spelar sketcher ihop, som i “Kvarteret Skatan” och “Morgonsoffan”, får vi verkligen utlopp för vår egen humor, säger Johan Glans.

Producent: Cecilia Stenborg, CS Nöje

Sidan uppdaterades den 24 januari 2024

Bra att veta inför evenemanget

Ingen åldersgräns men showen rekommenderas från 16 år. Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

  • dec

    14

    2024

    Måns Möller - Mitt perfekta liv

    Humor

    Den nya föreställningen lovar att bjuda på en unik och humoristisk inblick i Måns värld, full av skratt och oväntade ögonblick. Måns har tidigare imponerat med sina fenomenala scenframträdanden i succéerna ”Sveriges Historia” och ”Världens Historia”, men han har lika mycket erövrat svenska hjärtan med sitt brinnande engagemang för Viggo Foundation, en organisation med målet att stötta barn med autisms rätt till rörelse och utveckling. - "Jag hittade mitt perfekta liv genom Viggos devis - det är kul att vara glad. Mitt Perfekta Liv är en hyllning till den glädje och tillfredsställelse som kan hittas i det vardagliga.” säger Måns Möller.

  • okt

    20

    2024

    Jonatan Unge solo - En alldeles egen standupturné

    Humor

    “Det påstås att folk har velat ha mer av mig, men man ska ju vara försiktig med vad man önskar för det KAN bli verklighet. Och ja, nu har det blivit det.” säger Jonatan Unge. Publiktrycket har varit enormt. Efter en slutsåld vår förlängs turnén under hösten. Den 20 oktober kommer Jonatan med ”Jonatan Unge Solo - En alldeles egen standupturné” till Kulturens Hus i Luleå! – Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra, men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig men nu har jag fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt – nämligen att bli långrandig, säger Jonatan. Jonatan Unge har kört standup sedan mitten av 00-talet och 2019 utsågs han till Årets manliga komiker på Svenska Standup-galan och 2022 nominerades han till Det svenska humorpriset. Han har bland annat gjort hela åtta turnéer tillsammans med Branne Pavlovic och Ahmed Berhan under namnet SEMST och turnerat med bland andra Petrina Solange och Magnus Betnér under turnéflaggen Comedy Carneval. Med andra ord är han ingen duvunge i dessa sammanhang, men det är först nu han tar steget fullt ut på egen hand med "Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné”. – Innan har ni fått se mig i ett sammanhang, nu med denna show möts vi helt utan sammanhang och jag hoppas det inte kommer äckla er, hälsar Jonatan. – Denna föreställning kommer handla om allt jag är intresserad av som sex, hur jag ser på sex, samhället, vad jag har för åsikter om det, historia, mina tankar om historia, fenomen i allmänhet, mina vinklar på dessa fenomen och andra grejer samt vad jag har att säga om just andra grejer, säger Jonatan. "Jonatan Unge Solo – En alldeles egen standupturné” har premiär på Moriska Paviljongen i Malmö den 8 februari 2024 och därefter spelar Jonatan 32 föreställningar runtom i landet under våren. Efter publiktrycket förlängs turnén med flera nya städer som Hässleholm, Luleå, Norrköping och Halmstad.

  • okt

    25

    2024

    Ahmed Berhan - Inget driv

    Humor

    När Ahmed Berhan var 13 år hörde han Chris Rocks stand up-show på en CD-skiva och började älska konstformen. 9 juli 2006 fick Ahmed chansen att för första gången själv testa stand up på en scen och var efter det helt fast. Det var det roligaste han någonsin gjort. Ahmed har sedan dess bland annat medverkat i Släng dig i brunnen, Comedy Central, Raw Comedy Club och gjort 8 utsålda turnéer med den populära humortrion SEMST som förutom Ahmed består av Jonatan Unge och Branne Pavlovic. Han har med andra ord stått på scenen och kört stand up en hel del sen kvällen i källaren 2006 men har aldrig tagit steget ut och turnerat med en egen show förrän nu! I höst åker Ahmed ut på sin första, alldeles egna soloshow runt om i Sverige. Ahmed är en hyllad komiker och skådespelare. 2023 gjorde Ahmed ett uppmärksammat sommarprat i Sommar i P1 och blev tvåfaldig vinnare av Det Svenska Humorpriset där han utsågs till Årets manliga komiker och hans populära SVT-program IFS (Invandrare för svenskar) utsågs till Årets humorprogram. Ahmed har också synts och hörts i flera radio- och TV-program genom åren, bland annat Morgonpasset i P3, Tankesmedjan i P3, Parlamentet, 1 mot Sverige och som skådespelare i Tv-produktioner som Bert och Kontoret samt spelat huvudroll i filmen ”Hjärtat” och i pjäsen ”8 kvadrat”. ”Ahmed Berhan – Inget driv” kommer hösten 2024 besöka 27 städer runt om i Sverige och den 25 oktober kommer han till Kulturens hus.