Sportlov i Kulturens hus

Artikel

Det är dags för sportlov – och som vanligt har Kulturens hus laddat upp med en palett av spännande aktiviteter för skollediga elever. Succén Escape room är tillbaka, i Konstlabbet kan du bygga ditt drömhus och i Skaparytan kan du bland annat trycka t-shirts. Här hittar du allt som är på gång!

Bygg ditt drömhus i Konstlabbet
Konstlabb/sportlov. Måndag–fredag 4–8 mars, kl 12–15.

Hur ser framtidens hus ut? Kanske har det en fotbollsplan på taket eller är byggt av skräp? På sportlovet förvandlas konstlabbet till ett arkitektkontor där du bestämmer hur ditt hus ska se ut. Vi funderar på hur vi bor och var vi bor. Vi bygger våra hus i kartongmaterial tillsammans med en av konsthallens pedagoger. Varje dag inleds med en visning i konsthallen kl 12 då vi inspireras av konsten innan vi börjar jobba i konstlabbet.

Anmäl dig till: konsthallen@lulea.se. Begränsat antal platser. Drop-in i mån av plats. Ålder: skolbarn och unga 6–19 år.

Konstlabb/lördag
Vårt konstlabb är en kreativ plats för skaparsugna i alla åldrar. Låt dig inspireras av aktuella utställningar och prova sedan olika tekniker och sätt att skapa på i konstlabbet tillsammans med en pedagog. Lördag 9 mars, kl 12-16. Begränsat antal platser. Drop-in.

Escape room i Stadsbiblioteket
Precis som under förra terminens höstlov är populära ”Escape room” en av programpunkterna i biblioteket. Denna gång med ett nytt, spännande och aktuellt ämne. Nu handlar det om en ond vetenskapsman, professor Svön, som hatar vintern och har uppfunnit en apparat som kommer att förstöra all snö i Luleå.

Tillsammans med dina lagkamrater gäller det nu att lösa ett antal kluriga utmaningar för att ta er in i den elake professorns laboratorium och stänga av maskinen och få tillbaka vinterns magi innan det är för sent?

Tisdag, onsdag och torsdag 5–7 mars 14 och 15.30 är de dagar och tider som gäller för de som vill prova på den här minnesvärda upplevelsen. Totalt sex tillfällen alltså. Boka tid för grupp på 3-5 personer på kulturenshus.com/evenemang

Öppet hus på Skaparytan
Naturligtvis har även Skaparytan på bibliotekets entreplan öppet varje vardag under lovet. Mellan klockan 11-16 varje dag finns det massor av möjligheter att prova på teknik och få utlopp för kreativitet. Bland annat finns det möjlighet att skapa egna motiv och trycka på exempelvis en t-shirt.

Vill du trycka en tröja, behöver du boka en tid. Kostnad: tröja + tryck kostar 70 kr. Om du har med dig en egen tröja kostar trycket 35 kr.Boka tid.

Unga biblioteket
För de något äldre, 13–20 år, arrangerar unga biblioteketet en skriv- och konstträff i konferensrummet Olga Bardh, en trappa upp i huset. Anmälan till ungabib@lulea.se för de som vill skriva och skapa mellan klockan 14-16 onsdag den 6 mars.

Babysång
Under sportlovet har vi även babysång i Stadsbibblo, 6 mars 14-14.30. Ingen föranmälan krävs. Fri entré!

Cirkus Cirkörs fantastiska föreställning i Stora salen
Självklart finns även under sportlovsveckan möjlighet att ta del av Kulturens hus ordinarie utbud. Helgen innan det är dags att återvända till skolbänkarna gör exempelvis hyllade nycirkuskompaniet Cirkus Cirkör två föreställningar av sin nya ”Tipping point” i Stora salen, lördag klockan 19 och söndag klockan 15. Biljetter: kulturenshus.com/evenemang


Och en hel del annat förstås. Kolla in kulturenshus.com/evenemang för att kolla in vårt fullständiga utbud.

Sidan uppdaterades den 27 februari 2024