Konsthallen bjuder in till kollo under sommarlovet

Artikel

Nu bjuder Konsthallen i Kulturens hus in till Sommarkollo. Med inspiration från Botniasalongen blir det några dagar fulla av teckning och måleri för intresserade barn och ungdomar.

Under sommarlovet bjuder Konsthallen i Kulturens hus in till sommarkollo. Det första kollot riktar sig till barn mellan 6 till 9 år och startar på sommarlovets första dag. Den andra gruppen vänder sig till unga mellan 10 och 13 år och startar den 24 juni.

Under kollot tar konstpedagogerna inspiration utifrån Botniasalongen som pågår där konstnärer från Norrbotten och Västerbotten ställer ut sina verk. Sommarkollot leds av konstpedagogerna Adam Wallenberg och Astrid Andersson.

– Vi kommer att jobba med olika tekniker och inspireras av olika konstnärer varje dag. Vi kommer bland annat att utforska måleri, teckning och hur naturen och porträtt kan gömma sig i konsten. Den sista dagen av kollot avslutar vi med en konstutställning, säger Adam Wallenberg.

Sommarkollot i Konsthallen har arrangerats i flera år och har varit uppskattat bland deltagarna.

– Det blir ett sådant fint lugn i rummet när alla sitter och är sociala tillsammans medan man skapar. Det blir ofta också fina filosofiska samtal med barnen kring konst när man tillsammans möter konsten genom att lyssna på varandra och ta in andra perspektiv. Jag tycker om att fundera på vad konsten betyder och vad det säger om mig och om världen och barn i den här åldern har många frågor så det är ett perfekt tillfälle att lyssna på vad barnen tänker, säger Adam Wallenberg.

Bothniasalongen är en jurybedömd konstsalong som äger rum på fem platser i två regioner under sommaren 2024! Den fokuserar på konstnärskap i Norr- och Västerbotten, där anknytning till eller känslan för de båda regionerna är i fokus.

Text och bild: Jeanette Bergström

FAKTA

Så här anmäler du dig

Grupp 1: 17-20 juni för barn i åldern 6-9 år, klockan 13-16 varje dag. Pris: 400 kronor, fika ingår.
15 platser. Anmälan sker senast 1 juni till konsthallen@lulea.se.

Grupp 2: 24-27 juni för ungdomar i åldern 10-13 år, klockan 13-16 varje dag. Pris: 400 kronor, fika ingår. 10 platser. Anmälan sker senast 1 juni till konsthallen@lulea.se.

Sidan uppdaterades den 27 maj 2024