Hållbarhet på agendan: Tre snabba frågor till Lumire

Artikel

Vi passade på att ställa tre snabba frågor till Per Ekervhen, vd för Lumire, som var på besök i Kulturens hus igen. Denna gång med Lumire som valt att ha sin personaldag och konferens hos oss.

En man blir intervjuad på scenen i Kulturens hus.

Vi har hört att ni är experter på att skapa hållbara lösningar och nu har ni valt att förädla era idéer hos oss på Kulturens hus! Är det för att ni hörde att vår konferens är Svanenmärkt eller är det för att ni hörde att våra konferenslokaler är magnetiska och drar till sig bra idéer?

– Självklart både och!

Vilka är dina bästa tips för att få ut det mesta av en konferensupplevelse?

– För oss är det viktigt att hitta en plats som motsvarar våra förväntningar för dagen. Eftersom vi är många, över 200 anställda, behöver vi en flexibel plats som erbjuder en kombination av lagom stora och rätt lokaler för både föreläsningar och workshops. Det är även en fördel att vi får kontakt med en mötesrådgivare hos er som gör det enkelt att förbereda, planera och genomföra vår konferens. Och att vi får hjälp med tekniken under dagen. Det får vi här på Kulturens hus.

Vi brinner också för hållbarhet. Kan du ge oss några hållbarhetstips?

– Jag kan svara utifrån aspekten konferensbokning, annars blir frågan så stor. Här tittar vi från Lumire på vad ni på Kulturens hus kan erbjuda oss. Det är viktigt för oss att veta hur ni ser på hållbara lösningar så att vi kan stå för att ha vår konferens i era lokaler. Som till exempel att ni erbjuder vegetariska alternativ och är Svanenmärkta.

Boka en svanenmärkt konferens

Kulturens hus var först i norra Sverige med att uppfylla Gröna svanens tuffa krav för dagskonferenser.

Även restaurangen Craft n’ Draft ingår i svanenmärkningen. Vi är mäkta stolta över att svanen, efter långt och hårt arbete, landat hos oss. Med hjälp av svanen arbetar vi mot ett mer hållbart samhälle.

Vår personal är engagerad inom många olika områden för att inte belasta miljön. Det som regleras är bland annat: energianvändning, städ- och diskkemikalier, källsortering av avfall, inköp av miljömärkta varor och tjänster, utbud av ekologiskt och hållbarhetsmärkt på menyn.

Kontakta oss

Ett samtal med Luleås mötesexperter är första steget mot ett lyckat möte, kontakta oss gärna för att bolla dina tankar och ideér eller om du vill vera mer om konferensmöjligheterna i Kulturens hus, tel: 0920-45 59 00.

Du kan även skicka in en bokningsförfrågan till oss via detta formulär: Kontakt och bokning - Kulturens hus
Välkommen!

Sidan uppdaterades den 27 maj 2024