Fyra spännande biljettsläpp som garanterar en bra start på hösten

Nyhet

Sophie Zelmani firar 30-årsjubileum med ny turné och album, Mirja Palo inleder hösten med unika musiklandskap, och Hannah Aldridge gästar Loungen med sin själfulla musik. I november kommer Britta Persson med ny musik för barn och vuxna under Kulturens hus barnsöndag. Biljetter ute nu!

I höst medverkar Sophie Zelmani i TV4s Så mycket bättre och till våren 2025, 30 år efter genombrottet med hitlåten Always you, släpper hon sitt fjortonde album och åker på turné. Musikaliskt färdas hon vidare i samma tidlösa rum som storheter som Leonard Cohen och Bob Dylan. Nivån och konsekvensen i hennes skapande har stadigt legat högt genom hela karriären, och hon har förfinat sitt säregna uttryck under 30 år som artist. Närvaron och intimiteten finns alltid där, tillsammans med den karaktäristiska, försiktiga rösten som inte kan misstas för någon annan. Den 14 februari kommer Zelmani med sitt band till Kulturens hus.

En kvinna sitter och spelar gitarr.

Så mycket bättre-aktuella Sophie Zelmani kommer till Kulturens hus den 14 februari 2025.


Den 13 september kommer den Jokkmokksbaserade artisten Mirja Palo till Kulturens hus för att inleda hösten med en musikalisk resa där visa, pop och stämningsfulla ljudlandskap möts. Flera av hennes sånger framförs på nordsamiska och med sig har hon slagverkaren och flöjtisten Jonas Sjöblom samt Gustav Afsahi på gitarr och klaviatur. Mirja Palo skapar sin musik utifrån mötet mellan hennes finska rötter, folkinstrumentet Saarijärven kantele och det samiska kulturlandskap inom vilket hon verkar. Trots att hon själv inte har någon samisk bakgrund har hennes val att kombinera kantelespel med sång på minoritetsspråk blivit avgörande för hennes konstnärliga uttryck i form av nyskapande folkmusik med influenser av pop och konstmusik. I februari släpptes albumet Riegádahttin som prisats såväl nationellt som internationellt. Palo har tidigare givit ut en EP med tonsättningar av nordsamiska poeten Paulus Utsis dikter samt medverkat i musiktävlingen Sámi Grand Prix i Kautokeino.

En kvinna porträtteras.

Mirja Palo kommer till Kulturens hus 12 september.

 

Den 20 september gästas Loungen i Kulturens hus av den hyllade amerikanska artisten Hannah Aldridge. Det blir en kväll fylld med själfull musik och starka berättelser direkt från hjärtat av Alabama. Hennes musik balanserar mellan dark country, americanas charm och rå, hypnotisk indie. Med en röst som är lika delar rivig som melodisk, levererar hon låtar som berör på djupet.

En kvinna spelar gitarr.

Amerikanska artisten Hannah Aldridge spelar i Loungen den 20 september.

 

Britta Persson är tillbaka med ny musik för barn och vuxna, samtidigt som hon gör debut som författare. Den 24 november gästar hon Kulturens hus barnsöndag och Luleå Energi bjuder på biljetterna till evenemanget.
När Britta Perssons skiva Folk – Dikt och toner om personer kom 2019 kallades den för en klassiker från dag ett. Senaste plattan och diktsamlingen bär namnet Alla är barn och de tolv spåren består av tidlösa melodier och träffsäkra arrangemang. Britta Persson har tagit emot både manifestpris och en Grammis för årets barnalbum.

Ett fotografi på en kvinna.

Britta Persson bjuder på ny musik för barn och vuxna, 24 november i Kulturens hus.

 

Biljetter ute nu via www.kulturenshus.com/evenemang

Sidan uppdaterades den 19 juni 2024