Fem frågor till Fredrik Benke Rydman – aktuell med Master of Dance

Artikel

Master of Dance är en dans-stand up, av och med Fredrik Benke Rydman, som åker ut på stor vårturné där Kulturens hus är ett av stoppen. Med humor, allvar och starka visuella koreografier bjuds publiken på en annorlunda upplevelse med både dans och teater.

Den 19 februari är det dags för Master of Dance i Kulturens hus och vi fick chansen att ställa fem snabba frågor till Fredrik Benke Rydman!

Det är flera år sedan du dansade i Luleå senast, vilka minnen har du av Luleå och publiken här?

– Det måste ha varit Freaky Flow med Bounce och Riksteatern?! Jag minns att det var en sjukt kul turné. Men det känns så otroligt länge sedan. Var det 2000? Det är på tiden att jag kommer tillbaka. Några av oss hade aldrig varit så långt norrut i Sverige så bara det var ett äventyr.

Hur känns det att vara tillbaka, den här gången ensam på scenen och inte med dansgruppen Bounce?

– Så klart väldigt kul och inspirerande att möta publik på det sätt som jag gör i just den här föreställningen. Jag vet ju inte när kvällen börjar hur slutet ska bli. Det är både spännande och ensamt på samma gång. Bounce var ett så starkt kollektiv och vi hade alltid varandra både på scen och vid sidan av. Nu får jag klara mig själv.

Berätta lite kort om vad du kommer att bjuda publiken på?

– En masterclass där publiken får följa hur en föreställning blir till. En hel del dans, en hel del teater och massor av musik!

En porträttbild av Fredrik Rydman.


Vilken kommer publikens roll att vara?

– Jag bjuder in publiken på så vis att de kan påverka föreställningens innehåll, till en viss del. Jag avslöjar inte hur men det brukar bli väldigt roligt. Jag pratar med publiken och om de vill så svarar de! De är medskapande, så mycket kan jag säga.

Vad vill du skicka med för hälsning till alla som längtar efter din föreställning?

– Jag kan knappt bärga mig innan jag ska få spela Master of Dance igen. Det kan vara en av de roligaste föreställningarna jag gjort och dansat i. Så jag hoppas att så många som möjligt vill komma! Vi kommer att ha kul tillsammans!

Tack Benke och varmt välkommen till Luleå och Kulturens hus!

Här kan du läsa mer om Master of Dance och köpa din biljett!

Sidan uppdaterades den 10 januari 2024