En hyllning till Virginia Woolf

Nyhet

Den 12 oktober gästas Kulturens hus av Virginia Woolf – en musikteater i två akter fylld med vemod, skratt och tårar. Allt som en hyllning till en av Englands, och världens, främsta författarinnor.

Regissören Elisabet Ljungar, med sin omfattande erfarenhet och passion för litteratur, har tillsammans med Piteå Kammaropera, skapat en föreställning som fångar essensen av Woolfs komplexa och fascinerande liv.

I första akten får vi en intim inblick i Virginia Woolfs inre värld genom sångcykeln From the Diary of Virginia Woolf av Dominick Argento, baserad på hennes dagboksanteckningar från 1919 till 1941. Mezzosopranen Emma Sventelius och skådespelerskan Andrea Björkholm, känd från TV-serierna Gåsmamman och Drugdealer, gestaltar tillsammans Virginia i en fängslande dubbelroll, ackompanjerade av klarinett, cello och piano i ett nytt arrangemang av B Tommy Andersson.

Andra akten bjuder på en humoristisk iscensättning av Woolfs novell Änkan och papegojan, dramatiserad av Elisabet Ljungar. Andrea Björkholm spelar änkan Mrs Gage, vars dråpliga jakt på ett förlorat arv med hjälp av en talande papegoja visar Woolfs komiska talang. Musiken är hämtad från Nino Rotas rika repertoar.

Biljetter finns ute på www.kulturenshus.com/evenemang

Sidan uppdaterades den 19 juni 2024