Mörk metal tar över Kulturens hus för en kväll

Nyhet

KVAEN bildades 2019 och har på kort tid gjort sig ett namn i metalvärlden. Med tusentals sålda album, utsålda konserter och hyllningar från kritiker världen över, så har bandet etablerat sig på black/death-metal scenen. Den 28 december intar de Kulturens hus, tillsammans med Feral och Avskräde som inleder metalkvällen.

Kvaen är aktuell med ny musik. Albumet ”The Formless Fires” släpptes 21 juni på Metal Blade Records (Metallica, Slayer, Amon Amarth.) Som support i Kulturens hus har de med sig banden Feral och Avskräde.

Feral spelar dödsmetall av gammalt svenskt recept, och har gjort det i över 20 års tid. EPs, splits och fyra album finns utgivna under åren, varav det senaste "To Usurp the Thrones" kommer i oktober 2024.

Avskräde levererar en rå, primitiv tolkning av Black Metal från Norrbotten. Debutalbumet ”Det stora tunga sjuka” kom 2021 och uppföljaren ”Undergång” släpptes 2023.

Tillsammans bjuder de på en helkväll i Kulturens hus under mörkaste december, biljetter ute nu! www.kulturenshus.com/evenemang

Sidan uppdaterades den 30 augusti 2024