Mattias Alkberg på jubileumsturné

Nyhet

I höst, 20 år efter sin hyllade solodebut Tunaskolan, ger sig Mattias Alkberg ut på en jubileumsturné för att ännu en gång bjuda på låtarna från det uppmärksammade albumet. Den 27 december avslutar han turnén med en mellandagskonsert i Kulturens hus. Biljetter ute nu.

Just nu aktuell med nya, trapinfluerande albumet DRAKE gör Mattias Alkberg samtidigt en karakteristisk tvär sväng och omfamnar åter igen rocken. Mot slutet av året kostar han på sig högst sällsynt nostalgi och spelar skivan i sin helhet vid sex väl valda tillfällen.

Mattias Alkberg har under 30 år släppt 31 album, både som soloartist och i olika konstellationer. Under åren har han gjort tusentals spelningar, gett ut en rad diktsamlingar och gjort många scenföreställningar.

Som författare och låtskrivare gör Alkberg ofta en slags balansakt vid ruinens brant, på både ett personligt och ett samhälleligt plan. Inför detta intar han dubbla positioner: han välkomnar katastrofen men gör det med ett envetet motstånd. Han ger sig aldrig när det kommer till att ge upp ännu en gång.

Mattias Alkbergs ”manifest” inför jubiléumsturnén

Kamrater och andra kompisar/ovänner,
Kommer ni ihåg att:

1. allt är nu, det förflutna såväl som framtiden?
2. nostalgi är borgerligt?
3. rättigheter inte kan reserveras?

Om svaret är ja: Men bra! Det måste vi fira som en födelsedag!

Om svaret är nej: Men herregud, det här måste ni bara få veta mer om!

Kom på spelning, Tunaskolan fyller 20 år! En annan skiva fyller tio!

Ingenting har blivit bättre i världen, bara nya namn på nya idioter, och många av de gamla är kvar och gör samma idiotgrejer som då.

SÅ KAN VI INTE HA DET

FIGHT BACK

FRED OCH ANARKI

Sidan uppdaterades den 03 juni 2024