Division 7 släpper ny musik och åker på turné

Nyhet

Genom hårt och enträget arbete har Division 7 tagit plats i svenska folkets hjärtan och skivsamlingar. Bandet bildades för åtta år sedan och har sakta men säkert byggt upp en hängiven publik, likt supportrar till ett fotbollslag som får varje livespelning att koka som en fullsatt läktare på ett derby. Den 26 oktober är det Loungen som kommer att gunga när de intar scenen i Kulturens hus. Biljettsläpp fredag 3 maj kl: 10.00.

Med det nya albumet Hundhuvudet har Division 7 cementerat sitt storslagna, riviga och levande sound, som osar av inspiration från 70-talets New Jersey och 90-talets Manchester. Nu tar Division 7 med sig detta sound ut på landets scener under sin första riksomfattande turné som sträcker sig över sommaren och hösten 2024. Publiken välkomnas till en plats av känslomässig eufori och gemenskap, där indierocken är lika mycket på lek som på blodigt allvar.

Bandet bildades för många år sedan av sångaren Dara Hoel och basisten Max Söderholm. Efter nästan tio års låtskrivande blev deras vision om att starta ett band verklighet år 2016. I bandet återfinns bland annat en profil från den norrbottniska musikscenen, nämligen Piteåbördiga Filip Lundgren. Efter flera EP:s och singlar samt flitiga spelningar i ölstinna källare, debuterade Division 7 med albumet Paradis Garage år 2023. Albumet hyllades av både kritiker och lyssnare och betraktades ”som en uppfriskande injektion i musiksverige som väcker pånyttfödd tro i en hel genre”. Det blev starten för en rejäl tillväxt av Division 7-fans.

Hundhuvudet från 2024 är bandets andra platta och har tagits emot med samma öppna armar som debuten. Division 7 kommer till Loungen i Kulturens Hus den 26 oktober. Biljettsläpp fredag 3 maj kl: 10.00.

Sidan uppdaterades den 02 maj 2024