Samtal med Karin Mamma Andersson & Cilla Naumann

Artikel

Karin Mamma Andersson är en av Sveriges internationellt mest erkända konstnärer och har ställt ut sina målningar på gallerier och museer världen över. Måndag den 18 mars återvänder hon till sin hemstad Luleå och Kulturens hus. Denna gång tillsammans med författaren Cilla Naumann i ett öppet och ärligt samtal om livet och konsten. Efteråt blir det boksignering och försäljning av deras bok.

Under nästan ett decennium har Naumann samtalat med sin vän Mamma Andersson, om bilderna och minnena och om tillvaron som konstnär. I höstas släpptes deras gemensamma bok Samtalen: en bok om och med Mamma Andersson.

Genom samtalen i boken får vi följa med genom Mamma Anderssons livsverk. Samtalen öppnar oväntade dörrar till en av vår tids mest hyllade bildvärldar, men också till konsthistorien och de bilder som format Mamma Anderssons verk.

Välkommen till Lilla salen, måndag 18 mars 18.00. Biljetter www.kulturenshus.com/evenemang

Sidan uppdaterades den 13 mars 2024