Nils Berg Cinemascope bjuder på en unik upplevelse

Nyhet

Den 24 april kommer Nils Berg med musiker till Kulturens hus och bjuder på en konsertupplevelse utöver det vanliga! Nils Berg Cinemascope bildades 2009 och har under åren utvecklat sin idé att skapa musik tillsammans med filmat material från hela världen. På scenen suddas gränser mellan digital och akustik teknik ut och allt utförs live med videogästerna som projiceras bakom musikerna.

Nils Berg är svensk jazzmusiker och kompositör. Sedan debuten 2004 har han gett ut åtta skivor som bandledare och gjort sig känd för breda samarbeten med så vitt skilda världar som Mando Diao, Cullbergbaletten och Forss. Sedan 2013 spelar han i Håkan Hellströms liveband och när han besökte Kulturens hus 2022 var det med Nina Persson och Martin Hederos i Nina letar Jazz.

I Nils Berg Cinemascope dras just gränsöverskridandet till sin absoluta spets. Genom videoklipp på sångare och musiker från världens alla hörn skapar bandet såväl ny musik som nya scener där Sverige, genom en projektor placerad på scen, möter Bhutan, Texas, Osaka eller Indien. En konsertupplevelse utöver det vanliga där gränser suddas ut mellan digital och akustik teknik, live med videogästerna som projiceras bakom musikerna. Nils Berg Cinemascope bildades 2009 och under åren har gruppen släppt flera skivor, ett par filmer samt turnerat i hela världen.

Nils Berg Cinemascope :Plays Religion

I föreställningen Nils Berg Cinemascope :Plays Religion får vi följa med på en resa genom det undersköna landskapet i indiska Punjab. Vi möter sikher, muslimer, kristna och hinduer som i korta sekvenser sjunger och spelar framför kameran. På ett hustak, i vägrenen, i ett vardagsrum, i en moské, på en gårdsplan i skymningen. Vad har de gemensamt och vad är det de vill förmedla eller bara uppleva inne i sig själva? Religionen, sången och beatet löper som en glödande tråd genom filmerna. Eller är det rätt och slätt människans längtan efter att släppa egot och för ett ögonblick uppleva något större? Filmklippen från Punjab ligger till grund för ny musik som framförs live av fyra musiker på scen tillsammans med det filmade materialet projicerat.

Biljetter hittar du under evenemang.

Sidan uppdaterades den 25 januari 2024