Stjärnskottet GERD till Kulturens hus

Nyhet

Svenska stjärnskottet GERD släpper sitt debutalbum den 1 mars – därefter väntar hennes första soloturné, som når Luleå och Kulturens hus den 26 april.

Med sin melodramatiska indiepop, unika sound och gripande röst har GERD vunnit många musikaliska hjärtan. Sedan hennes debutsingel ”Lies for a Liar” släpptes 2021 har karriären tagit ordentlig fart.

Hittills i år har nykomlingen från Karlstad vunnit Framtidens Artist på P3 Guld, levererat en magisk konsert med Svenska Kammarorkestern och uppträtt på ett flertal europeiska festivaler, inte minst med ett bejublat uppträdande på Luleå Live tidigare i höstas. Nu står GERD redo att erbjuda den svenska publiken en vårturné genom mörker och ljus.

Turnén inleder hon strax efter att hennes debutalbum släppts den 1 mars, en albumdebut som utlovas skicka lyssnarna på ”en känslomässig berg- och dalbana”. En fredagkväll sent i april, får Luleborna möjlighet att uppleva den resan live. Biljetter ute nu.

Sidan uppdaterades den 29 november 2023