Ludwig Hart

Arrangör: Kulturens hus

8 nov 2024

19:30 - 21:00

Lilla salen

325 kr

Om evenemanget

Musik

Ludwig Hart har sedan debuten 2019 gjort musikalisk succé med sina tydligt gitarrdoftande rockproduktioner och en kompromisslös närvaro. På scen ger han sitt absolut yttersta och lämnar ingen oberörd när han sjunger om uppväxten i barndomens småstad, om en förälder som aldrig slutade dricka och om en smärtsamt brinnande längtan efter något
större. Under andra halvan 2024 släpper han sitt tredje album ”Stay Young” som innehåller singlarna ”Less I Try” och ”Journey”.

Du sätter dig i bilen, slår på stereon och rycks med när Ludwig Hart med stora synthar och
80-talsdoftande gitarrer tar dig långt, långt bort. Ni å ker i natten genom stora amerikanska
städer förbi blinkande neonljus och nedstängda vägkrogar. Ni kör genom fabriksområden och ut på landet, ni skyr ingenting. Vill ha något större.

Ludwig Hart står för rakryggad romantisk rock. Det doftar americana och västkust men är här och nu. Musiken vill framåt och texterna är medryckande i sin blandning av vardagsrealism, feberdrömmar och nattliga äventyr.

Hans två första album har rönt stora framgångar på den svenska hemmaplanen. Med
arrangemang värdiga en Tom Petty, energi som minner om en ung Bruce Springsteen och
tydliga refränger som leder tan karna till Bryan Adams – eller varför inte 80 -talets Fleetwood Mac – är det inte förvånande att den svenska publikens positiva respons varit nästintill överväldigande.

Ludwig Hart har genomfört flera turnéer med utsålda spelningar i samtliga större svenska
städer och medverkat i såväl TV4:s Nyhetsmorgon som SVT:s Nyår på Skansen. Dessutom har flera av hans singlar nått rotationslistor på Sveriges Radio P4.

Sidan uppdaterades den 14 maj 2024

Bra att veta inför evenemanget

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • nov

  21

  2024

  Ken Ring - Musiken

  Musik

  Med några av Sveriges främsta musiker, inklusive den bästa pianisten i Sverige enligt Ken, Mikael Bäck. Den hyllade sångerskan Linnéa Samia Khalil och cellomästaren Åse-Maria Bygland Larsen, tillsammans med legenden Ken Ring, tar denna turné dig på en resa genom livets verklighet. Med Ken Rings senaste album i bagaget är han redo att ge sig ut på vägarna och dela sitt hjärta med publiken, erbjuda en stund av eftertanke om vårt gemensamma liv. "Musiken" - en titel som säger allt. Missa inte denna unika konsertupplevelse som nog blir hans sista turné.

 • okt

  18

  2024

  Magnus Carlsson - It's my party

  Musik

  Under kvällen bjuder Magnus på en hisnande färd genom hans liv och karriär där du får njuta av de största hitsen, de stora publikfavoriterna och utöver det några överraskningar! Allt detta varvas med anekdoter och historier från ett minst sagt händelserikt liv. En sprakande, minnesrik, helkväll som innehåller allt helt enkelt! ”It´s My Party” har premiär hösten 2024 - då festar vi, ni, Magnus och några av Sveriges bästa musiker loss på 28 konserthus och teatrar runt om i landet. ”Det är otroligt häftigt att få fira sin födelsedag tillsammans med sin egen publik på det här sättet. Det blir kanske inte ett regelrätt födelsedagskalas med tårta och ballonger, utan mer en hejdundrande fest med musiken i centrum. För fest ska det bli!" säger Magnus Carlsson själv om den kommande Sverigeturnén.

 • okt

  17

  2024

  Hits & Historier 67-69

  Musik

  Hits & Historier 67-69 är en fartfylld och färgsprakande konsertföreställning med hits av bland andra The Beatles, The Doors, Aretha Franklin, Rolling Stones, Tina Turner och Elvis Presley. Med 10 artister och musiker på scen och med härliga historier om både låtarna och artisterna ger föreställningen liv åt musiken som satte färg på 60-talet.