Hits & Historier 67-69

Arrangör: Lyckofigur Scenproduktion

17 okt 2024

19:00 - 22:30

Stora salen

499 kr

Om evenemanget

Musik

Hits & Historier 67-69 - rockföreställningen om åren som satte färg på 60-talet! Den 26 maj 1967 släppte The Beatles albumet SGT Pepper's Lonely Hearts Club Band och rockmusiken blev aldrig sig lik igen. Men vem gjorde vad, när och varför?

Hits & Historier 67-69 är en fartfylld och färgsprakande konsertföreställning med hits av bland andra The Beatles, The Doors, Aretha Franklin, Rolling Stones, Tina Turner och Elvis Presley. Med 10 artister och musiker på scen och med härliga historier om både låtarna och artisterna ger föreställningen liv åt musiken som satte färg på 60-talet.

Sidan uppdaterades den 17 januari 2024

Bra att veta inför evenemanget

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • nov

  14

  2024

  Isabelle van Keulen ensemble med Norrbottens kammarorkester

  Musik

  PROGRAM Ástor Piazzolla: Tanganzo Johann Sebastian Bach: Dubbelkonsert för Oboe och Violin i c-moll Ástor Piazzolla: Concierto para Quinteto Ástor Piazzolla: Tres Minutos con la Realidad Ástor Piazzolla: Homenaje a Córdoba Ástor Piazzolla: Fugata Ástor Piazzolla: Tangata ISABELLE VAN KEULEN ENSEMBLE Isabelle van Keulen, violin Christian Gerber, bandoneon Ulrike Payer, piano Rüdiger Ludwig, kontrabas ”Tangon är sorg som dansas”, skrev den store tango-poeten Enrique Santos Discépolo. Musiken vibrerar av vild passion, extas, förtärande melankoli och smärta. Och det är på allvar. Allt det här får vi uppleva med Isabelle van Keulen och hennes tangoensemble tillsammans med Norrbottens Kammarorkester . På bandoneon, det för tangon så viktiga dragspelet, hör vi den uppmärksammade Christian Gerber. För den mesta musiken svarar Ástor Piazzolla, Argentinas viktigaste kompositör. Han spred sin version av tangon över hela världen och in i de musikaliska finrummen. Hans musik representerar Buenos Aires själ, människorna och deras sätt att leva sina liv. Piazzolla hade också en livslång kärlek till Johann Sebastian Bach. Här får vi får bland annat höra hans fantastiska Bach-hyllning Fugata där stämmorna ansluter en efter en och bildar en tät väv med Bachs fugor som förebild. Vi får också höra Johann Sebastian Bachs konsert för oboe och violin i en unik version där oboen ersätts av bandoneon. I Piazzollas drömska vision av den andalusiska staden Cordoba – Homenaje a Córdoba – dallrar musiken som av nattlig hetta, med stråk av mörkt vemod. Och i den suggestivt lockande Tres Minutos con la Realidad sugs vi in i musikens rytmer och magiskt intensiva melodier. På flera hyllade album har Isabelle van Keulen tillsammans med sin tangoensemble fångat tangons unika karaktär och samtidigt betonat musikens klassiska dimension. Genren föddes i Rio de la Plata, deltaområdet med Buenos Aires på den ena sidan och Montevideo på den andra. På barer och bordeller spelade små kapell och i den fruktbara mixen av människor från olika länder och kulturer skapades tangon. Man kan spåra afrikanska, spanska, italienska, franska och västindiska inslag. Det här är ett unikt tillfälle att höra Astor Piazzollas musik – och Bach med argentinska förtecken – med solister och musiker på högsta internationella nivå. Konsertintroduktion Missa inte konsertintroduktionen som börjar 18.25 i Loungen, plan 5.

 • aug

  9

  2024

  Tommy Körberg - Grand finale

  Musik

  "Världsklass", "Storslagen", "Slagkraftigt, snabbtänkt och spirituellt", "Pondus och hjärta" – hyllningarna har varit många och hjärtliga från medierna. Publiken har inte kunnat få nog och showen har förlängts gång på gång. Många trogna fans har länge efterfrågat en turné och nu blir det äntligen av – från Malmö i söder till Älvsbyn i norr. I Grand Finale sammanfattar Tommy Körberg sin unika musikaliska karriär och låter publiken följa med bakom kulisserna i sitt omsusade och händelserika liv. En svindlande resa kantad av musikaler, skandaler och schlagerfinaler tillsammans med Sveriges största röst, uppbackad av virtuosa musiker.

 • nov

  21

  2024

  Ken Ring - Musiken

  Musik

  Med några av Sveriges främsta musiker, inklusive den bästa pianisten i Sverige enligt Ken, Mikael Bäck. Den hyllade sångerskan Linnéa Samia Khalil och cellomästaren Åse-Maria Bygland Larsen, tillsammans med legenden Ken Ring, tar denna turné dig på en resa genom livets verklighet. Med Ken Rings senaste album i bagaget är han redo att ge sig ut på vägarna och dela sitt hjärta med publiken, erbjuda en stund av eftertanke om vårt gemensamma liv. "Musiken" - en titel som säger allt. Missa inte denna unika konsertupplevelse som nog blir hans sista turné.