Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Arrangör:

28 nov 2024

18:00 - 20:00

Stora salen

620 k r- 720 kr

Om evenemanget

Dansföreställning

Den världsberömda baletten Nötknäpparen framförd av ukrainska balettstjärnor blir en magisk julklapp för hela familjen! En vacker saga om unga Claras äventyr, Nötknäpparens prins, full av spännande berättelser, förvandlades av Pjotr Tjajkovskij till den populäraste klassiska baletten i världen 1892. Idag har baletten Nötknäpparen blivit en världsomspännande jultradition; denna föreställning sätts upp årligen på världens teater- och operascener.

Dansens universella språk är förståeligt utan översättning för någon publik - scenen kommer att presentera historien om en tjejs bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner.

Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen.
Nu är det dags att fylla dig själv och det är precis platsen där du glömmer de trängande problemen och krånglet, fördjupar dig i den magiska världen, minns barndomsdrömmar och fyller din själ med inspiration, värme och nya drömmar.

"Nötkrackaren"-balett är idealisk som den första balett som barn kommer att bekanta sig med. Dessutom, både för små åskådare och vuxna balettälskare, kommer baletten definitivt att erbjuda en känsla av beundran för skönhet och fylla alla med julstämning!
Produktionen av klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella baletttävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar.
Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

Sidan uppdaterades den 04 december 2023

Bra att veta inför evenemanget

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • mar

  19

  2024

  Art of Spectra - Disorder

  Dansföreställning

  Efter senaste turnén till Norrbotten med verket Tension kommer nu Art of Spectra tillbaka med det nya verket DISORDER. Återigen utgår Art of Spectra och Peter Svenzon från frågor och tankar som präglar vår samtid. I DISORDER samarbetar Peter även med den tyska dramatikern Falk Richter som skriver texterna till föreställningen. Som i tidigare verk komponerar Peter Svenzon även musiken till DISORDER. Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet MEDVERKANDE Koreografi, regi, kompositör: Peter Svenzon Text: Falk Richter Visuals, grafik: Simon Carlgren Ljusdesign, videoprogrammering: Robert Jadenfeldt Scenrum och kostym: Barbacka Sthlm Dansare: Ulriqa Fernqvist, Melissa Ugolini, Jennifer Wallén, Harlan Rust, Sofia Sangregorio, Evan Schwarz (ev. Lewis Cooke) En del av Dansserien. Med reservation för eventuella ändringar!

 • apr

  23

  2024

  Blood Flows

  Dansföreställning

  Deras föreställning Blood flows – the power of brotherhood är ett verk som tar oss med på en energifylld resa som blottlägger duons brödraskap. Med precision och teknisk skicklighet smälter deras kroppar och rörelser samman för att slutligen drivas av samma puls och hjärta. Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet MEDVERKANDE: Koreografi och dans: Loïck & Emerick Gene (Les Gamal) Musikredigering & beatmakare: Alexandre Ladour (MADIJUWON) Ljusdesign: Florent Ecrohart Kostymdesign: Corianna Moubembe Ledning & administrativ samordning: Sammy Gene Film och videoupplaga: Yannick Hochorian (Kryzis Création) Samproduktion: Auditorium Seynod, Annecy ; La Place, Paris Support: Pôle en Scène, Bron En del av Dansserien. Med reservation för eventuella ändringar!

 • mar

  17

  2024

  Barnföreställningen Jaguaren

  Dansföreställning, Barn och unga

  Han drömmer om spännande äventyr. Elmer möter en farlig hund som heter Prins och elaka människor som tycker om päls, men också om en snäll katt som heter Ellinor. Elmer och Ellinor blir bästa vänner och upptäcker storstadsdjungeln tillsammans. Föreställningen vänder sig till barn från fem år. Samma dag som föreställningen är det Barnsöndag i Kulturens hus, läs mer om programmet här!