Dansserien i Kulturens hus

Nyhet

Upplev dans i världsklass på Kulturens hus! Välkommen till den nionde upplagan av Dansserien, där sex unika föreställningar tar dig med på en resa genom dansens fantastiska värld. Just nu kan du teckna hela serien till ett mycket förmånligt paketpris!

Early bird-erbjudande

Säkra din plats redan nu! Köp före 18 augusti till ett mycket förmånligt paketpris.
Sex dansföreställningar att se fram emot under hösten och våren för endast 1200 kr vuxna, 1000 kr ungdom/studerande. Ordinarie pris, 1800 kr.
Här köper du Dansserien!


Inför varje föreställning bjuder vi på en publikintroduktion i Loungen med intressanta gäster. Restaurangen kommer ha ett speciellt erbjudande för kvällen och baren i Loungen håller öppet.

Playground 16 sept
Upplev en livsbejakande dansföreställning som utforskar gruppens dynamik och lekens betydelse.

Vad händer när rollerna förändras och när blir leken allvar? Playground anspelar på lekens viktiga betydelse i livets alla skeenden.

Memory Wax och Danza Teatro Retazos presenterar Playground - en föreställning som bryter fasta mönster och bjuder in till nya möten och möjligheter.

Kuckel 2 22 oktober
Stjärnor i världsklass gör medryckande verk om livets kuckel.

Alexander Ekman är stjärnkoreografen som har gjort sig känd för att leverera storslagna koreografiska verk till operahus världen över. Lekfullt och innovativt har han trollbundit publiken med sin träffsäkerhet.

I Kuckel 2 tar han ett nytt grepp för att närma sig publiken. Elegant och fiffigt låter han sex starka scenpersonligheter redogöra för manipulationens många uttryck och ansikten. Medryckande och roligt möter vi en formstark koreografi där varje enskild situation kan vara ett kuckel.

Impulso 19 november
Storslagen flamencodrottning i samspel med svenska musiker.

Den ikoniska koreografen och dansaren Rocío Molina har gjort sig känd för sin tekniska virtuositet och konceptuella risktagande. Med en forskande blick på flamencon låter hon sin dans genomsyras av såväl traditionell som samtida dans. Något som fått Mikhail Baryshnikov att knäböja framför henne.

Orädd för att knyta allianser med andra discipliner och konstnärer blir hennes koreografier unika sceniska evenemang. Impulso är inget undantag. Här låter hon sina klackar stå i en intensiv dialog med Sabîl-trions oud, klarinett och slagverk. Till Ahmad Al Khatibs komposition skapas ett verk som respekterar flamencons traditionella väsen och omhändertar dess nedärvda rötter.

Barefoot Diva 25 februari
Inspirerande föreställning med fem kvinnor, fem divor, förenade i sin kamp och sin tro på dansens kraft.

Barefoot Diva började ta form 2018 efter en audition för Next Urban Legend Festival pop-up show. Barefoot Diva föddes ur en kollektiv önskan att fira kvinnor, i deras individualitet och mångfald. Koreograf är Nicolas Huchard.

Divorna dansar för att omvandla koder, för att hitta styrka, att utveckla sig och för att uppfinna sig på nytt. Föreställningen innehåller även en innovativ del med en speciell ljussättning.

Lost Letters 18 mars
Sann och gripande historia som berättas genom skicklig och utrycksfull balett.

Lost Letters är koreograferad av Matthew Golding och föreställningen kommer att fascinera publik i alla åldrar. Föreställningen utforskar temat för förlorade förbindelser och bjuder in oss att reflektera över kommunikationens kraft. Genom dansarnas otroliga tekniska skicklighet och konstnärliga uttrycksfullhet tar Lost Letters publiken med på en känslomässig och visuellt fantastisk resa. Den innovativa och dynamiska koreografin, kombinerad med ett fängslande musikaliskt urval, skapar en miljö som sveper publiken in i en värld av delade känslor och upplevelser.

Walk Man 29 april
Fyra män, Don Gnu, som utmanar vardagens tråkiga rutiner med humor, stunttricks och fysisk styrka.

En vanlig dag tar fyra vanliga män en promenad genom en stad. De följer villigt oskrivna och stränga regler för gott uppförande och normer för social etikett tills en av dem plötsligt bestämmer sig för att göra uppror.

Med Don Gnus karaktäristiska "vardagliga stuntar" och rå fysikalitet är WALK-MAN en föreställning där marken bokstavligen rycks bort under fötterna på fyra män som går. I en värld där regler, normer och rutiner inte längre gäller är en fotgängare inte bara en person som korsar gatan och den allmänna förståelsen för "gott uppförande" faller samman. Du kommer aldrig att korsa gatan på samma sätt igen!

Don Gnu har även turnerat i Norden, Sydkorea, Kanada, stora delar av Europa och Kuba.

Dansserien köper du antingen här via webben eller i vår biljettkassa, här hittar du deras öppettider.

Varmt välkommen till en ny säsong av Dansserien i Kulturens hus.

Sidan uppdaterades den 24 april 2024

Bra att veta inför evenemanget

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.