Träd

Arrangör: Konsthallen i Luleå

9 mar - 12 maj 2019

Vår planet förändras varje dag. Vår planet förstörs. Antalet levande organismer minskar drastiskt, mångfalden går förlorad. Enfalden breder ut sig i dess ställe. En av de viktigaste lösningarna på vår tids klimatproblem som vetenskapen pekar ut är träden. I träden finns många nycklar till en rikare biologisk mångfald och ett bättre klimat. Träd har också en positiv effekt på människors välmående.

Att se träd, att röra sig bland dem till fots eller på skidor, att klättra i dem, allt är bra. Att lyssna på träden, på naturen har också positiva hälsoeffekter på samma sätt som att lyssna på exempelvis klassisk musik. Att se konst har samma effekter. Att se på konst som handlar om träd borde med andra ord vara bland det bästa man kan göra för hälsan. I utställningen får vi möta ett antal av landets främsta konstnärer som var för sig intresserat sig för träd och gestaltar detta på olika sätt och i olika tekniker. Ingela Ihrman, Malmö, Trinidad Carillo och Marie Holmgren, Göteborg, Johanna Karlsson och Birgitta Burling, Stockholm, Katarina Klingspor Ekelund och Inger Andersson, Värmdö, Gerd Aurell, Umeå & Victoria Andersson, Luleå.

Konst


Sidan uppdaterades den 26 oktober 2023

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

  • maj

    25

    2024

    Konstlabb/lördag

    Konst, Skapa

  • maj

    22

    2024

    Lunchvisning

    Konst

  • jun

    13

    2024

    Bothniasalong 2024

    Konst

    Konstsalonger har en demokratisk och betydelsefull funktion där alla, etablerade såväl som oetablerade, ges möjlighet att delta i den offentliga dialog som konstlivet bidrar till. Den är också ett spännande komplement till den ordinarie utställningsverksamheten eftersom den öppnar upp för spontana och oväntade möten. Genom samverkan mellan de två regionerna skapas fem intressanta utställningar under sommaren. Utställningen visas i Konsthallen i Luleå, Ájtte i Jokkmokk, Gällivare Kulturmuseum, Västerbottens museum i Umeå och Skellefteå konsthall c/o Nordanå utställningsrum.