.jpg)
Skolor
Välkommen att upptäcka den samtida konsten genom ett besök i konsthallen. Vi erbjuder visningar av våra aktuella utställningar som kan kombineras med en workshop i konstlabbet, konsthallens ateljé.
På visningen tar vi upp ämnen och teman som finns i de aktuella utställningarna och på workshopen arbetar vi vidare med olika metoder och material kopplade till det vi sett. En visning tar cirka 45-60 minuter och workshop tar cirka 60 minuter. Vi anpassar innehåll i visningar och workshop till gruppens ålder och funktion.
Lärarhandledning
För att få ut så mycket som möjligt av besöket erbjuder vi dig som lärare en handledning. Den innehåller bland annat diskussionsfrågor och praktiska övningar som kan användas efter besöket, och fungerar som ett stöd för att fördjupa samtalen och förlänga upplevelsen i klassrummet.
.jpg)
Visning och skapande workshop i Konsthallen
Konsthallen fokuserar på samtida konst med verk av såväl lokala som nationella och internationella konstnärer. Utställningarna bjuder in besökare att utforska tankeväckande teman som sträcker sig från sociala och politiska frågor till personliga berättelser och uttryck. Vi håller visningar och workshops för besökare i olika åldrar, har stora fina utställningsrum och en inspirerande skaparverkstad: Konstlabbet. Välkommen till oss!
När din klass kommer till Konsthallen blir ni mött av en av våra Konstpedagoger. Det finns god plats att hänga av sig kläder, och lägga väskor till sidan för att sedan i lugn och ro uppleva konsten i våra utställningshallar. Hos oss kan man antingen boka att få en guidad visning av utställningen, där vi håller en dialog om konsten tillsammans med eleverna, eller så kan man boka en visning och workshop.
Under visningen utforskar vi utställningarnas teman, tillsammans med pedagogen pratar klassen i grupp om vad konst är, varför konst är viktigt för samhället och människor som bor här, samt vilken roll vi som Konsthall har. Vi utforskar också olika frågor, tankar och känslor som väcks i mötet med konsten och försöker förstå vad konstnärerna tänker och vill säga med sina olika verk.
Visning ca 30-45 min
Workshop ca 60 min
Konstlabbet
I våra workshops utgår vi alltid från utställningens tema, och kopplar dem till skapande aktivitet som vi gör i vårt Konstlabb. Vi inspireras av konsten och skapar själva och tillsammans. I labbet är det själva processen som är viktig och inte det färdiga resultatet.
22 februari- 27 april
Anders Sunna
Anders Sunna är en svensk samisk konstnär som har fått stor uppmärksamhet för sitt unika sätt att utforska och uttrycka samisk kultur och identitet. Hans verk är ofta en reaktion på den historiska och pågående marginalisering av samiska samhällen, genom sitt arbete belyser han vikten av att bevara och återupptäcka sin samiskkultur. Född och uppvuxen i Kautokeino i Norge, arbetar Sunna ofta med teman som rör kollektiva minnen, historia och de utmaningar som det samiska folket står inför i dag.
17 maj – 17 Augusti
Klas Barbrosson och Konsthall 16/Tore A Jonassons konstsamling, SPORT
Konstnären Klas Barbosson skildrar ofta subkulturella fenomen utifrån ett konstnärligt perspektiv, arbetar med en mängd tolika medium, ofta presenterade som skulptur och installationer. Utställningen SPORT är en form av dialog mellan Barbrossons verk och konstverk från Tore A Jonanssons konstsamling som båda handlar om sportens roll i vår samtid.
Skolor inom Luleå kommun riktade till barn samt SFI och konstskolor
• Visning är gratis
• Workshop gratis
Maxantal 25 elever.
Skolor riktade till vuxna samt skolor från andra kommuner riktade till barn
• Visning 700 kr
• Workshop 50 kr/person
Maxantal 20 elever.
Har du frågor eller vill boka en visning? Kontakta oss gärna.
E-post: konsthallen@lulea.se
.jpg)
Sidan uppdaterades den 25 mars 2025