Konferens

Kulturens hus är Luleås största mötesanläggning. Vill du ha ett storslaget möte? Eller små avskilda möten? I Kulturens hus, mitt i Luleå centrum, har vi både resurserna och kompetens att anordna detta. 

I Kulturens hus arrangerar vi bland annat kongresser, mässor, konferenser och utställningar. Vi har toppteknik som möjliggör digitala- och hybridmöten. Vi erbjuder utställningsytor och aktiviteter som energibooster och tillför en ny dimension till ditt möte. Hos oss kan du konferera på ett miljö- och klimatsmartare sätt. För oss är det viktigt att vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle. I restaurangen kan du också, med vacker utsikt över Luleås Norra hamn, njuta av välsmakande måltider.

Ett samtal med Luleås mötesexperter är första steget mot ett lyckat möte.

Berätta om ditt behov så hjälper vi dig med konferensrum och rätt möjligheter för just ditt möte. Lokalbokning, tel: 0920-45 59 00 email: booking.kulturenshus@lulea.se

Du kan även boka ditt möte eller kontakta oss med en förfrågan via formuläret – så återkommer vi med idéer och förslag till dig.Jag vill att ni kontaktar mig för paketförslag
Jag vill att ni kontaktar mig för paketförslag

Jag är intresserad av följande tillval
Jag är intresserad av följande tillval
Varje år arrangerar vi omkring 800 möten på Kulturens hus. Stora som små. Korta som långa.

I våra moderna mötesrum finns teknik i toppklass och våra skickliga tekniker ser till att allt fungerar. Med en kapacitet på 1000 personer är vi experter på stora möten. Ta en titt på våra mötesrum. 

Varför ska ni mötas i Luleå? Kom hit så förstår du! Variation och åter variation. Det är nämligen Luleå det.


Här finns snörika vintrar, solsäkra somrar och alltid varma människor. Dessutom har vi högklassiga konferensanläggningar, naturligtvis med Kulturens hus i spetsen.

Berikande, roligt och otroligt

Kulturens hus ligger mitt i Luleå centrum med gångavstånd till boenden med hög kapacitet, restauranger, gallerior och en massa andra trevligheter. Från vårt otroligt fina och välbesökta kulturhus, intill Luleås norra hamn, kan du konferera med stadens bästa utsikt.

I vår stad väntar äventyret alltid runt hörnet, oavsett om du är ute efter härlig shopping och nöjen eller exotiska natur- och kulturupplevelser. Här bort drygt 75 000 luleåbor som uppskattar såväl närheten mellan platser och människor som det stora utbudet av kultur, natur, idrott och andra berikande och roliga upplevelser.

Luleå är alltid nära dig

Tack vare goda kommunikationer med tåg, vägtrafik och flyg är Luleå alltid i din närhet. Med 15-talet dagliga flygförbindelser mellan Luleå och Stockholm tar du dig till exempel hit på drygt en timme. Luleå Airport ligger dessutom endast 10 minuter utanför stadens centrum.

Vackert och unikt. Året runt

Strax utanför Luleå ligger världsarvet Gammelstads kyrkstad, som är världens största och mest välbevarade i sitt slag. Här finns en vacker medeltida stenkyrka omringad av hundratals röda små kyrkstugor. I vår unika och omtyckta skärgård finns över 1300 öar som du når med både egen båt och turbåt. Eftersom Luleå är porten till Swedish Lapland kan du dessutom uppleva ett arktiskt klimat med norrsken om vintern och långa ljusa sommarnätter med midnattssol. Året runt är det nära till storslagen natur, samisk kultur och fantastiska norrländska matupplevelser.

Nordligast, störst och sportigast

I Luleå ligger också Skandinaviens nordligaste tekniska universitet, Luleå tekniska universitet, med cirka
17 000 studenter. Här finns också en av Sveriges största hamnar, Europas största datacenter för Facebook och så en massa duktiga idrottare så klart, till exempel Luleå basket, BC Luleå (före detta Plannja) och Luleå Hockey.

Kulturens hus är först i norra Sverige med att uppfylla Gröna svanens tuffa krav för dagskonferenser.


Även restaurangen Craft n’ Draft ingår i svanenmärkningen. Vi är mäkta stolta över att svanen, efter långt och hårt arbete, landat hos oss. Med hjälp av svanen arbetar vi mot ett mer hållbart samhälle.

Vår personal är engagerad inom många olika områden för att inte belasta miljön. Det som regleras är bland annat: energianvändning, städ- och diskkemikalier, källsortering av avfall, inköp av miljömärkta varor och tjänster, utbud av ekologiskt och hållbarhetsmärkt på menyn.

Vårt licensnummer: CRM:0156338

Sidan uppdaterades den 28 juni 2024