Bibliotek

Välkommen till Stadsbiblioteket i Kulturens hus, läsning med Luleås bästa utsikt. För visst är biblioteket böcker. Men också mycket mer. Ett fönster mot omvärlden, historien, nutiden och framtiden. Helt enkelt spännande upplevelser som väntar på dig.

Bibliotek

Måndag: 09.00-18.00*
Tisdag: 09.00-18.00*
Onsdag: 09.00-18.00*
Torsdag: 09.00-18.00*
Fredag: 09.00-16.00*
Lördag: 12.00-15.00
Söndag: Stängt

Avvikande öppettider
Onsdag 15 maj: Stängt
Lördag 18 maj: Stängt
Torsdag 6 juni: Stängt

*Öppet med självservice 09.00-10.00

Telefontid
Måndag-fredag 12.00-16.00

Luleå Stadsbibliotek är till för dig.

Här kan du pausa, plugga, möta vänner och delta i olika evenemang. Eller varför inte läsa dagstidningar och tidskrifter en trappa upp. På entréplan finns även plats för lokala konstnärer att turas om att ställa ut sina konstverk.

För våra yngre besökare har vi ett trevligt barnbibliotek med ett stort utbud av barnlitteratur och en härlig sagogrotta som man kan krypa in i. För de allra minsta finns också vår populära babysång.

Upplevelser och möten. Men också lugn och ro.

Biblioteket är en plats för möten med andra människor, berättelser och upplevelser. Här finns även möjlighet till avskildhet. Till exempel så har vi studieplatser där du kan plugga. Och om du vill låna en dator med internet så går det självklart också bra.

 

Låna och läs

Är du sugen på att läsa eller lyssna på en bok? Bra! På bibblo.se kan du söka böcker och läsa mer om våra tjänster.  Stadbiblioteket i Kulturens hus är en del av Biblioteken i Norrbotten.

Boktips?

Bokspanarna är en podcast med boktips från folkbiblioteken i Luleå. Här ger vi dig våra bästa lästips och vaskar fram pärlorna ur bokfloden! Nya boktips varje vecka av Julia Åhl Kunto och Magnus Svartvall med en gäst. Alla avsnitt finns att lyssna på när du vill!
Podden hittar du där poddar finns till exempel på iTunes, Soundcloud och Spotify.