Art of Spectra - Disorder

Arrangör: Kulturens hus & Dans i Nord

19 mar 2024

19:00 - 20:00

Stora salen

150-200 kr

Om evenemanget

Dansföreställning

Peter Svenzon har skapat över 50 dansverk sedan han startade Art of Spectra 1998.Hans verk karaktäriseras av starka fysiska och mångfacetterade uttryck där dans, musik, videoprojektioner och bildkonst förenas i ett närmast cinematiskt flöde.

Efter senaste turnén till Norrbotten med verket Tension kommer nu Art of Spectra tillbaka med det nya verket DISORDER.

Återigen utgår Art of Spectra och Peter Svenzon från frågor och tankar som präglar vår samtid.

I DISORDER samarbetar Peter även med den tyska dramatikern Falk Richter som skriver texterna till föreställningen.

Som i tidigare verk komponerar Peter Svenzon även musiken till DISORDER.

Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet

MEDVERKANDE
Koreografi, regi, kompositör: Peter Svenzon
Text: Falk Richter
Visuals, grafik: Simon Carlgren
Ljusdesign, videoprogrammering: Robert Jadenfeldt
Scenrum och kostym: Barbacka Sthlm
Dansare: Ulriqa Fernqvist, Melissa Ugolini, Jennifer Wallén, Harlan Rust, Sofia Sangregorio, Evan Schwarz (ev. Lewis Cooke)

En del av Dansserien. Med reservation för eventuella ändringar!

Sidan uppdaterades den 08 november 2023

Bra att veta inför evenemanget

Exklusivt dansintro i Loungen

Välkommen på en exklusiv dansintroduktion med gäster i Loungen. Mer information om det skickas ut via e-post till biljettköpare inför föreställningen.

Dans med mersmak

Innan kvällens föreställning erbjuder restaurangen en danstallrik. Denna kväll serveras Nudelssallad med sojabakad lax, sesamolja, chiliaioli och kålsallad

Pris: 189 kr.

Boka via Craft n’ Draft, 0920-45 59 66.

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett.
Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här.
Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • apr

  23

  2024

  Blood Flows

  Dansföreställning

  Deras föreställning Blood flows – the power of brotherhood är ett verk som tar oss med på en energifylld resa som blottlägger duons brödraskap. Med precision och teknisk skicklighet smälter deras kroppar och rörelser samman för att slutligen drivas av samma puls och hjärta. Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige med stöd av Kulturrådet MEDVERKANDE: Koreografi och dans: Loïck & Emerick Gene (Les Gamal) Musikredigering & beatmakare: Alexandre Ladour (MADIJUWON) Ljusdesign: Florent Ecrohart Kostymdesign: Corianna Moubembe Ledning & administrativ samordning: Sammy Gene Film och videoupplaga: Yannick Hochorian (Kryzis Création) Samproduktion: Auditorium Seynod, Annecy ; La Place, Paris Support: Pôle en Scène, Bron En del av Dansserien. Med reservation för eventuella ändringar!

 • nov

  28

  2024

  Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

  Dansföreställning

  Dansens universella språk är förståeligt utan översättning för någon publik - scenen kommer att presentera historien om en tjejs bräckliga dröm, kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner. Dansande snöflingor, nötknäpparens prins, leksakssoldater och sockerplommonfen kommer till liv i denna magiska familjeklassiker. Upplev ett fantastiskt äventyr med en liten flicka som heter Clara, när hon går och lägger sig på julafton. Hon möter sin prins, konfronteras av en strid med råttor och möss som är större än livet och förs in i godisets ljuvliga land. Berättelsen är mycket mer än bara en julsaga. Det är en berättelse om att växa upp, vilket också återspeglas i dansen. Nu är det dags att fylla dig själv och det är precis platsen där du glömmer de trängande problemen och krånglet, fördjupar dig i den magiska världen, minns barndomsdrömmar och fyller din själ med inspiration, värme och nya drömmar. "Nötkrackaren"-balett är idealisk som den första balett som barn kommer att bekanta sig med. Dessutom, både för små åskådare och vuxna balettälskare, kommer baletten definitivt att erbjuda en känsla av beundran för skönhet och fylla alla med julstämning! Produktionen av klassisk koreografi av Marius Petipa kommer att framföras av ukrainska professionella balettdansörer - vinnare av internationella baletttävlingar, People's Artists of Ukraine, ukrainska solister och från februari 2022 europeiska teatrar. Turnén presenteras av den norska organisationen "Kultur for Folket" för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland. Turnén äger rum i november och december i Norge, Sverige och Danmark.

 • mar

  17

  2024

  Barnföreställningen Jaguaren

  Dansföreställning, Barn och unga

  Han drömmer om spännande äventyr. Elmer möter en farlig hund som heter Prins och elaka människor som tycker om päls, men också om en snäll katt som heter Ellinor. Elmer och Ellinor blir bästa vänner och upptäcker storstadsdjungeln tillsammans. Föreställningen vänder sig till barn från fem år. Samma dag som föreställningen är det Barnsöndag i Kulturens hus, läs mer om programmet här!