Bywater Call

Arrangör: Kulturens hus

20 apr 2024

21:00 - 22:00

Loungen

200 kr

Om evenemanget

Musik

Bywater Call är sjumannabandet från Toronto, Kanada som lever och andas southern soul, blues och roots rock. Med fantastiska sångerskan Meghan Parnell i spetsen levererar Bywater Call en musikupplevelse på högsta nivå! Den 20 april bjuder de på en maffig spelning i Loungen.

Bandet bildades 2017 och har mottagit flera Independent Blues och Maple Blues Award-nomineringar, inklusive årets underhållare och bästa kvinnliga sångare 2023. De har turnerat flitigt i Europa och internationellt, allt från olika festivalscener i Belgien och Tyskland till spelningar över Atlanten i USA och Kanada. Sommaren 2022 gjorde de en bejublad spelning på Nederländernas bluesfestival Moulin Blues. Framträdandet hyllades i holländska och tyska medier, med referenser till Meghan Parnell som en av de bästa kvinnliga rösterna på blues- och rootsmusikscenen idag.

Meghan Parnell och Dave Barnes är drivkraften bakom Bywater Call, skapat ur deras kärlek till southern soul, roots-och bluesmusik. Tillsammans med Bruce McCarthy (trummor), Mike Meusel (bas), John Kervin (keyboards), Stephen Dyte (trumpet) och Julian Nalli (tenorsax) drivs de alla av en passion för musiken och för att skapa en kraftfull och gripande upplevelse för lyssnaren.

Bywater Call släppte deras debutalbum i november 2019 i Kanada, USA, Europa och Australien. 2022 släpptes uppföljaren Remain som fick strålande recensioner. För de som har följt bandet genom åren kan man höra att de nu har startat ett nytt kapitel med sin musik. Ändå förblir kärnvärdena råa känslor, starkt musikerskap och målet att skapa en spännande, kraftfull och rörande upplevelse för lyssnarna alltid närvarande.


Hitta till Loungen

Karta hur du hittar till Loungen i Kulturens hus.

Denna spelning är i Loungen och entrén är via magasinsgatan upp på plan 5.

Sidan uppdaterades den 04 december 2023

Bra att veta inför evenemanget

Entré och biljettkassa via Loungen. Biljettkassan och loungenbaren är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Tänk på allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • nov

  21

  2024

  Ken Ring - Musiken

  Musik

  Med några av Sveriges främsta musiker, inklusive den bästa pianisten i Sverige enligt Ken, Mikael Bäck. Den hyllade sångerskan Linnéa Samia Khalil och cellomästaren Åse-Maria Bygland Larsen, tillsammans med legenden Ken Ring, tar denna turné dig på en resa genom livets verklighet. Med Ken Rings senaste album i bagaget är han redo att ge sig ut på vägarna och dela sitt hjärta med publiken, erbjuda en stund av eftertanke om vårt gemensamma liv. "Musiken" - en titel som säger allt. Missa inte denna unika konsertupplevelse som nog blir hans sista turné.

 • maj

  4

  2024

  Amanda Ginsburg

  Musik

  Den flerfaldigt prisade sångerskan och låtskrivaren Amanda Ginsburg är tillbaka med sitt tredje album! På ”Tur att vi kan skratta” bjuder hon återigen in lyssnaren till sin välsvarvade och svängigt melodiska jazz på svenska, men lyssnaren kan också ana en syrlig självdistans mitt i det varma och vardagliga betraktelserna. – Världen saknar värme. Världen går inte att skratta åt. Ett sätt att skapa värme är att skratta tillsammans. Kanske är det då särskilt viktigt att se varandra i ögonen och skratta med varandra? Jag umgås ofta med mina svagheter och det är genom att ta fram dem i ljuset, genom självdistans och humor, som jag kan bearbeta och försonas med dem och mig själv. Vill skratta tillsammans Tillsammans med sin vapendragare Filip Ekestubbe (piano) och de danska musikerna Snorre Kirk (trummor) och Anders Fjeldsted (kontrabas) bjuder Amanda publiken till en kväll av värme, lite vemod och en hel del humor. – Att skratta är något av det mest avväpnande som finns. Jag hoppas att vi ska skratta tillsammans! Prisade och älskade sångerskan Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz. I klassiska fotspår Amanda Ginsburg förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar. Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och På Spåret. Hon har också fått flera priser och stipendier, bl.a. Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris, den senare med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

 • maj

  3

  2024

  Tomas Andersson Wij

  Musik

  Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner , säger Tomas Andersson Wij. Under sina 25 år som artist har Andersson Wijs sånger fyllt många konsertsalar. Få svenska artister har turnerat så mycket som han. Och till våren ger han sig ut på en ny resa, tillsammans med den pianist som varit vid hans sida de senaste åren, Andreaz Hedén, och den hyllade jazzmusikern Nils Berg på saxofon, klarinett och flöjt. Trion gjorde ett par sommarkonserter ihop med så pass bra eftersmak att man nu bokat en hel turné, och den 3 maj välkomnar vi dem till Kulturens hus.