BRAZZ!

Arrangör: Arctic Pulse

23 mar 2024

18:00 - 23:55

Kulturens hus

290 kr ordinarie, 150 kr studerande

Om evenemanget

Musik

Salsa, jazz och balkanbrass i en intensiv helkväll på Kulturens hus i Luleå. Upplev den arktiska pulsen i en sprakande fest där mat med hetta, dryck med sting blandas med ett sjudande dansgolv och våra fenomenala musiker på scenen!

Program

18:00 - Allegro Big Band, Restaurangscenen

19:00 - Norrbotten Big Band möter Nine Sparks Riots, Stora salen

20:15 - Karin Hammar : Aventura Brasileira!, Restaurangscenen

21:45 - Süperstar Orkestar, Restaurangscenen

23:15 - Salsa Coruno del Norte, Restaurangscenen

Kvällen inleds i restaurangen där Allegro Big Band, välrenommerat studentstorband från Jakobstad, kör igång kvällen med svängiga jazz och funk-låtar. Därefter tar Norrbotten Big Band och trombonisten Kristian Persson med er till sin musikaliska kärlek Nine Sparks Riots – som utlovar sanslöst gung och febrig musik på Stora scenen. Resten av kvällen står restaurangscenen i centrum. På scenen bjuds musik av trombonisten Karin Hammar med ett band bestående av musiker från Brasilien, Turkiet och Norrbotten. Ösig balkanmusik signerad rutinerade Süperstar Orkestar – ett av landets mest framgångsrika livekoncept att både njuta och dansa till. Kvällen avslutas med Salsa Coruno del Norte, ett drivet salsaband från Rovaniemi under ledning av Tapio Maunavaara, välkänd trumpetare från Norrbotten Big Band och den hyllade sångaren Jari Marjala.

Kvällen arrangeras av Arctic Pulse i samarbete med Swedish Wind Power.

Observera att när du köper din biljett till BRAZZ! så står det att du köper den till Nine Sparks Riots. Biljetten gäller alltså till samtliga artister som du kan läsa mer om nedan.

Artister

Allegro Big Band & Johannes Granroth

Fängslande jazz och funkrock med ungt energiskt storband från finlandssvenska Österbotten. Kvällens solist är gitarristen och kompositören Johannes Granroth, en av Finlands främsta nya generationens musiker. Bandet leds av kapellmästare Jussi Lampela, en ikon bland Finlands storbandsarrangörer och ledare. Bandet består av både studenter och etablerade musiker och har en stor och intresserad publik i sitt hemland. Svängiga rytmer och lekfull improvisation är Allegro Big Bands signum.

Norrbotten Big Band – Nine Sparks Riots

Nine Sparks Riots är kompositören, arrangören och trombonisten Kristian Perssons musikaliska kärlek – ett ständigt pågående projekt som för oss till en värld av sprakande element hämtade från modern funk, jazz, hiphop och neosoul. En närmast osannolik mix av sanslöst gung och känslosamma slingor av febrig musik som har miljontals lyssningar på streamingtjänster. Nu tar Kristian Persson med sig sin stora musikaliska kärlek hem till Norrbotten Big Band, där han sedan några år tillbaka hör hemma i trombonsektionen. Som sångsolister hör vi Graciela Chin A Loi och Joanné Nugas.

Karin Hammar – Aventura Brasileira!

Efter lång kärlek till den brasilianska musikskatten och otaliga resor till Brasilien, har Karin Hammar satt ihop ett musikaliskt dream team som är perfekt lämpat att förena det bästa från Hammars två favoritvärldar: jazzen och den brasilianska musiken! Hammars medmusiker har spelat med de största akterna inom dessa genrer, och de turnerar ständigt jorden runt. Var beredda på ett musikaliskt äventyr – Aventura Brasileira! – med svängiga brasilianska grooves och jazzens improvisatoriska lekfullhet.

Karin Hammar är en av landets ledande jazztrombonister, bandledare, kompositör och solist i olika sammanhang. En internationellt firad jazzsolist med en spelstil som vilar tryggt på en lång tradition av både svenska och amerikanska föregångare som hon tagit vidare och utvecklat in i vår tid. Hon startade en gång sin musikerbana i uppväxtstaden Boden. Vid sidan av alla orkesterjobb och solistuppdrag driver Karin Hammar numera den egna gruppen Fab 4.

Medverkande
Karin Hammar - trombone/compositions
Danilo Andrade - piano/keyboard
Rubem Farias - bassguitar/guitar
Isidor Abdelkader - percussion
Robert Mehmeht Ikiz – drums

 

Süperstar Orkestar

Stockholmsbaserade Süperstar Orkestar är landets bästa balkanbrassband, ett framgångsrikt och erfaret liveband efter hundratals konserter i ryggen på flera av Sveriges mest hypade musikscener. Orkestern har hörts i de mest skiftande sammanhang, allt ifrån små fester till TV, festivaler, filmer, skivor och inte minst workshops för barn – allt medan deras kärlek till festmusiken från Balkan bara växt och frodats genom åren. Det handlar om balkanbrass med full satsning, fysisk brassmusik att dansa till med massor av känslor, sväng och spelglädje som ingen bör missa när de äntligen spelar här på våra breddgrader.

Medverkande

Jens Edenhed - klarinett
Lars Ydgren - saxofon
Magnus Hedenborg - trumpet
David Bryntesson - trumpet
Mikko Iskanius - tenortuba
Simon Skogh - tenortuba
Göran Christensen - helikon
Gustav Nahlin - bubanj

Salsa Coruno del Norte

Salsa Coruno del Norte är ett tiomannasalsaband från finska Lappland som gjort till sin oemotståndliga specialitet att arrangera klassisk finsk tango och soul i kubansk stil. På programmet står till exempel välkända tangolåtar som Satumaa och Lappland Tango förklädda i salsarytmer arrangerade av bandmedlemmarna. Ledare för Salsa Coruno del Norte är Tapio Maunuvaara, välkänd trumpetare och tidigare medlem i Norrbotten Big Band. Sångsolist är tangoprinsen Jari Marjala som har decennier av erfarenhet från dansscener och salsaband. Här ska det inte bara njutas – här ska också dansas!

Medverkande
Jari Marjala - sång
Mikko Silander - timbales
Ilari Kinnunen - bongos
Olli Estola - gongas
Roni Helminen - bas
Arto Huhtanen - piano
Tapio Maunuvaara – trumpet
Jaakko Jauhiainen - trumpet
Sven Seebeck - saxofon
Sebastian Jeker – trombon

Läs mer: BRAZZ! - Arctic Pulse

Sidan uppdaterades den 08 februari 2024

Bra att veta inför evenemanget

Du köper din platsbiljett till konserten Nine Sparks Riots i Stora salen, övriga konserter är onumrerade. Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • mar

  16

  2024

  Billy Opel

  Musik

  Billy Opel är en rolig prick! Dalarnas svar på...ja, vem då? Finns det ens någon liknande artist? Nej, vi tror faktiskt inte det. Med sina humoristiska sånger och betraktelser har han redan charmat publiken i stora delar av landet, och nu är det äntligen dags för honom att komma till Luleå. Billy tar oss med på en resa in i låtskriveriets galna värld, och vi får höra om allt från banditdrömmar och takboxar till misslyckade bröllopsvisor och erotiska polisingripanden. Man kan inte bli annat än glad! Välkommen!

 • feb

  28

  2024

  Takida

  Musik

  Det är 10 år sedan Takida åkte ut på turné under samma koncept. Boxroom-konceptet är en avskalad, akustisk konserthusturné med nära relation till den sittande publiken. Det kommer bli vackert och storslaget på en och samma gång – inramat med extra stråkar och körer. ”Vi kände att vi ville göra något annorlunda i Sverige nästa år och ytterligare en Boxroom-turné har vi pratat om i flera år nu. Så jäkla kul att det blir av igen och nu tror vi dom flesta vet vad det handlar om. Vi lämnar elgitarrerna hemma. Ses i februari. Takida.” Takida bildades 1999 och och slog igenom stort några år senare med debutalbumet "Make You Breathe" (2006). Året därpå kom jättehiten, den numera klassiska singeln "Curly Sue". Låten parkerade sig på Trackslistans förstaplats i 10 veckor och på Svensktoppen i mäktiga 54 veckor.

 • nov

  21

  2024

  Ken Ring - Musiken

  Musik

  Med några av Sveriges främsta musiker, inklusive den bästa pianisten i Sverige enligt Ken, Mikael Bäck. Den hyllade sångerskan Linnéa Samia Khalil och cellomästaren Åse-Maria Bygland Larsen, tillsammans med legenden Ken Ring, tar denna turné dig på en resa genom livets verklighet. Med Ken Rings senaste album i bagaget är han redo att ge sig ut på vägarna och dela sitt hjärta med publiken, erbjuda en stund av eftertanke om vårt gemensamma liv. "Musiken" - en titel som säger allt. Missa inte denna unika konsertupplevelse som nog blir hans sista turné.