Linnea Henriksson & Norrbotten Big Band

Arrangör: Kulturens hus

21 sep 2024

19:00 - 21:00

Stora salen

350 kr ordinarie, 250 kr studerande.

Om evenemanget

Musik

Linnea Henriksson tillhör de svenska artister som inte behöver någon närmare presentation. Sedan hon gjorde entré på Idol 2010 har hon utvecklats till en älskad och folkkär artist. I december 2022 framträdde hon för första gången tillsammans med Norrbotten Big Band i en kort turné i länet med Soulful December. Hösten 2024 gör hon nu en längre turné med det uppskattade storbandet.

Linnea Henriksson har släppt fyra fullängdsalbum – senaste plattan Det Lilla kom våren 2023. Hon även medverkat i tv-program som Så mycket bättre, Melodifestivalen, serien Den blomstertid nu kommer och mycket annat. Dessutom har hon varit en uppskattad programledare för Musikhjälpen flera gånger, gjort många och långa turnéer och har över 200 miljoner spelningar på Spotify – bara för att nämna en del under hennes framgångsrika karriär.

I december 2022 framträdde denna älskade liveartist för första gången tillsammans med Norrbotten Big Band i en kort turné i länet med Soulful December. Hösten 2024 gör hon nu en längre turné med det uppskattade storbandet.

– Jag älskar att vara på turné. Det är på scenen musik blir ”på riktigt” och det känns så himla lyxigt att tillsammans med Norrbotten Big Band göra mina låtar på ett helt nytt sätt. De är helt otroliga och jag blir extremt peppad bara av tanken på vad vi kommer att kunna göra ihop. Gud, så kul vi ska ha, säger Linnea Henriksson.

Konsertintroduktion

Missa inte konsertintroduktionen som börjar 18.25 i Loungen, plan 5.

En del av Jazzserien

Konserten är en del av Kulturens hus populära jazzserie. Du kan teckna dig för ett abonnemang med sex jazzkonserter under 2024, just nu till ett mycket förmånligt pris! Läs mer om musikserierna på Kulturens hus här. Självklart kan du köpa biljett till enskilda konserter i respektive musikserie också.

Sidan uppdaterades den 15 februari 2024

Bra att veta inför evenemanget

Biljettkassan är öppen en timme innan evenemanget börjar. Rullstolsplats bokar du via biljettkassan, telefon: 0920-45 59 00. Här kan du läsa mer om tillgängligheten i huset. Garderobsavgiften ingår i din biljett. Tänk på våra allergiker, undvik starka dofter. Restaurangens öppettider hittar du här. Kulturens hus har ett parkeringshus på två plan under huset, du hittar dit från Skomakargatan.

UPPTÄCK OCH UPPLEV MER

 • aug

  9

  2024

  Tommy Körberg - Grand finale

  Musik

  "Världsklass", "Storslagen", "Slagkraftigt, snabbtänkt och spirituellt", "Pondus och hjärta" – hyllningarna har varit många och hjärtliga från medierna. Publiken har inte kunnat få nog och showen har förlängts gång på gång. Många trogna fans har länge efterfrågat en turné och nu blir det äntligen av – från Malmö i söder till Älvsbyn i norr. I Grand Finale sammanfattar Tommy Körberg sin unika musikaliska karriär och låter publiken följa med bakom kulisserna i sitt omsusade och händelserika liv. En svindlande resa kantad av musikaler, skandaler och schlagerfinaler tillsammans med Sveriges största röst, uppbackad av virtuosa musiker.

 • nov

  21

  2024

  Ken Ring - Musiken

  Musik

  Med några av Sveriges främsta musiker, inklusive den bästa pianisten i Sverige enligt Ken, Mikael Bäck. Den hyllade sångerskan Linnéa Samia Khalil och cellomästaren Åse-Maria Bygland Larsen, tillsammans med legenden Ken Ring, tar denna turné dig på en resa genom livets verklighet. Med Ken Rings senaste album i bagaget är han redo att ge sig ut på vägarna och dela sitt hjärta med publiken, erbjuda en stund av eftertanke om vårt gemensamma liv. "Musiken" - en titel som säger allt. Missa inte denna unika konsertupplevelse som nog blir hans sista turné.

 • okt

  18

  2024

  Magnus Carlsson - It's my party

  Musik

  Under kvällen bjuder Magnus på en hisnande färd genom hans liv och karriär där du får njuta av de största hitsen, de stora publikfavoriterna och utöver det några överraskningar! Allt detta varvas med anekdoter och historier från ett minst sagt händelserikt liv. En sprakande, minnesrik, helkväll som innehåller allt helt enkelt! ”It´s My Party” har premiär hösten 2024 - då festar vi, ni, Magnus och några av Sveriges bästa musiker loss på 28 konserthus och teatrar runt om i landet. ”Det är otroligt häftigt att få fira sin födelsedag tillsammans med sin egen publik på det här sättet. Det blir kanske inte ett regelrätt födelsedagskalas med tårta och ballonger, utan mer en hejdundrande fest med musiken i centrum. För fest ska det bli!" säger Magnus Carlsson själv om den kommande Sverigeturnén.